Поділитись:

"Не зрозуміло, які гарантії є в підприємців", - Андрій Покровський про голосування щодо Старого ринку

Середа, 27 червня 2018, 19:30

Депутат Андрій Покровський вважає, що перед тим, як приймати рішення про скасування статусу ринку для торгових рядів, що на Центральному ринку (Старий ринок), підприємцям потрібно було дати якісь гарантії і час, аби вони знайшли нове місце для торгівлі.

Про це Андрій Покровський зазначив 27 червня під час сесії Луцькради у коментарі ІА "Конкурент".

Депутат наголосив на тому, що завжди виступатиме за відкритість і прозорість влади. Відтак правила повинні бути зрозумілими й однаковими для всіх, мусять прийматися прозоро, а не десь під столом під час незрозумілих домовленостей.

"Для мене було чітко зрозуміло, що Старий ринок не має бути в тому форматі, в якому він є. Але водночас мені також зрозуміло, що ми маємо демонструвати чіткі та прозорі правила своєї поведінки як органи місцевого самоврядування. Нам треба знати і сказати підприємцям, що є такий-то період, є такий-то термін, і люди мають за цей період адаптуватись. Для того, щоб вони могли чітко зрозуміти, що їм робити, як їм діяти в подальшому і куди рухатись", – сказав Андрій Покровський.

Депутат зауважив, що, виходячи з проголосованого рішення за скасування статусу ринку для торгових рядів, які знаходяться на земельній ділянці з цільовим призначенням для парковки, не зрозуміло, які гарантії і на який період є в підприємців, які там працювали.

"Не зрозуміло, які гарантії є в підприємців. Я ж хотів задекларувати, що ми дамо їм певний перехідний період, після якого б вони вже мали приймати рішення, що їм робити далі", – зазначив депутат.

Нагадаємо: у торгових рядів на Cтарому ринку, які розмістились на землі з цільовим призначенням під парковку, заберуть статус ринку вже з 1 липня, а підприємцям рекомендуватимуть підшукати інше місце для торгівлі.

Андрій Покровський під час розгляду цього питання запропонував термін інформування підприємців про рішення міськради перенести з 5 липня хоча б на 1 вересня, аби таким чином дати хоч трохи часу підприємцям для переїзду з парковки.

Однак 23 депутати не підтримали його пропозиції

"Якщо 5 липня ми проінформуємо, то значить, що виконком, який відбудеться в липні, буде вже приймати рішення про демонтажі. Дайте цим людям інформацію – це величезна різниця", – сказала Юлія Вусенко.

Однак скільки ще часу зможуть підприємці там знаходитись, поки знайдуть нове місце, ніхто з представників міської влади конкретно не сказав.

Надрукувати
мітки:
коментарів