Поділитись:

Арештували банківські рахунки компаній Олександра Януковича

Понеділок, 28 березня 2016, 12:48
Арештували банківські рахунки компаній Олександра Януковича

Печерський районний суд 3 березня наклав арешт на 11 банківських рахунків у трьох банках, які були відкриті компаніями, що належали Олександру Януковичу.

Арешти були накладені на рахунки компаній "Мако Холдинг", "Мако Актив", "Білдінг Інвестменс Груп", – інформує Економічна правда.

Суд наклав арешти на чотири рахунки в банку ING Bank NV (Нідерланди), на п'ять рахунків в "УкрБізнесБанку" і на два рахунки у "Всеукраїнському банку розвитку (останні два – ліквідовані)".

Розмір грошових коштів, які знаходяться на зазначених рахунках, у текстах визначень не вказані.

У ході досудового розслідування встановлено, що Олександр Янукович протягом 2013 року за сприяння свого батька – колишнього президента України та інших осіб з числа вищого керівництва країни організував злочинну схему по сприяння належним йому підприємствам компаній групи "Мако" в протиправній мінімізації податкових зобов'язань, що підлягають сплаті до бюджету, а також у заволодінні цими бюджетними коштами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛІЦІЮ ФІНАНСУВАТИМУТЬ ГРОШИМА "СІМ'Ї ЯНУКОВИЧА"

Зазначені протиправні дії Януковича-молодшого і групи невстановлених осіб призвели до фактичного ненадходження до держбюджету коштів на загальну суму 42 598 млн гривень.

Як повідомлялося, сім'я екс-президента Віктора Януковича зробила юридичні кроки для стягнення з України компенсації в рамках справи про оскарження санкцій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024