Поділитись:

Політики дискутували, яким має бути луцький мер

Понеділок, 02 липня 2018, 13:00
Політики дискутували, яким має бути луцький мер

Чи здатна освіта для мерів принести прогрес українським містам, обговорювали під час зустрічі 2 липня у Луцьку. Майданчик для диспуту організувала агенція "Спільні Зусилля" разом із проектом "Публічна Політика" Громадянської платформи "Нова Країна" за підтримки американського фонду The National Endowment for Democracy. Захід проводиться у рамках старту 4-ї програми "Школа мерів" та реалізації проекту "Публічна політика" у місті Луцьк.

Присутні обмінювалися думками, яким повинен бути прогресивний міський голова.

Депутат міської ради Павло Данильчук зауважив, що мер повинен бути самостійним політиком, який має ухвалювати рішення, формувати стратегію та відповідати перед громадою особисто за те, під чим він ставить підпис. Міський голова повинен мати власне бачення та думку, навіть якщо є незгідні серед міських депутатів.

Політолог Михайло Наход підкреслив, що мер має бути передусім лідером.

"Він має бути авторитетом і здатним сформувати свою команду і налагодити зовнішню дискусію", – зазначив Михайло Наход.

Депутат міської ради Юлія Вусенко підкреслила, запит, яким має бути мер, має дати саме місто, він має не боятися конкуренції та налагоджувати роботу з апаратом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ВІДБУДУТЬСЯ ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ

"Якщо на сьогодні містяни не будуть присвячувати свій час аналізу того, що відбувається в громаді, то цього не буде і після чергових виборів", – підкреслила політик. Вона також додала, що Луцьк отримає нового міського голову вже на чергових, а не позачергових виборах.

Експерт ГО "Волинський центр розвитку урядування" Тарас Яковлев додав, що мером повинна бути людина, яка не боїться змін. Він навів приклад колишнього міського голови Богдана Шиби, який завів у мерію чимало молоді та не боявся помилятися.

Рохов Руслан, керівник "Школи мерів" зауважує, що мером повинен бути лідер і візіонер, щоб зрозуміти своє місце у картинці майбутнього міста.

Управлінська функція полягає у постановці завдань, формуванні команди тощо.

Окрім цього, для політиків єдиний спосіб убезпечувати себе від поразки для мера – залучити максимально громадськість до процесу, наприклад, створення спільного бачення, стратегії. До того ж із залученням опозиції. Він повинен вести відкриту публічну політику, – підкреслює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОЛИ МОЖУТЬ ОГОЛОСИТИ ВИБОРИ МІСЬКОГО ГОЛОВИ В ЛУЦЬКУ



Надрукувати
мітки:
коментарів