Поділитись:

Як зберегти зір: прості рекомендації від Уляни Супрун

Вівторок, 03 липня 2018, 19:31

Коли упродовж дня ми бачимо здебільшого екрани ґаджетів, варто серйозно замислитися про здоров'я очей. Адже навіть якщо не помічаєте симптомів погіршення зору, це не свідчить, що все гаразд.

На цьому наголосила в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун. Вона підібрала прості рекомендації, які допоможуть зберегти зір здоровим, і опублікувала їх на своїй сторінці у Facebook.

Відволікайтесь від екранів

Смартфони, планшети та комп'ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє комп'ютерному зоровому синдрому (Сomputer Vision Syndrome, CVS), який виявляється у загальному погіршенні зору, сухості та почервонінні очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та вправи.

Захищайте очі від сонячного проміння

Сонцезахисні окуляри потрібні не тільки як стильний аксесуар. Правильно підібрані окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетових променів допоможуть зберегти ваш зір. Вплив ультрафіолету може спричинити печіння та пошкодження очей, збільшує ризики появи катаракти.

Підтримуйте зір правильним харчуванням

Продукти, які покращують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити ваш зір. Оптимальна дієта містить мінімальне споживання насичених жирів і солі, вживання помірної кількості жирних білків, включаючи горіхи, насіння та бобові, а також велику кількість свіжих овочів, фруктів та цільного зерна.

Стежте за загальним станом здоров'я

Хронічні проблеми зі здоров'ям можуть негативно впливати на ваш зір. Якщо у вас є діабет або підвищений артеріальний тиск, регулярно перевіряйте зір.

Регулярно перевіряйте зір

Регулярні огляди потрібні не тільки людям, у яких були раніше виявлені проблеми. Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Для кожного кількість візитів до лікаря індивідуальна. Зазвичай це раз на 1-2 роки. Визначити необхідну кількість відвідувань для вас допоможе ваш лікар, залежно від сімейної історії захворювань очей та особливостей вашого організму і способу життя.

Вдосконалюйте свої щоденні звички

Фізичні навантаження, відмова від куріння, здоровий сон та зменшення стресу - допоможуть зберегти ваш зір. Пам'ятайте, що берегти зір складніше, ніж його втратити. Але однозначно варте зусиль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛІКУВАННЯ ПО-НОВОМУ: ЯКІ ПОСЛУГИ БЕЗПЛАТНО ОТРИМУВАТИМУТЬ УКРАЇНЦІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
03 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024