Поділитись:

Луцькі лицарі-переможці мріють про костюмерну та лучний турнір

Вівторок, 03 липня 2018, 13:00
Луцькі лицарі-переможці мріють про костюмерну та лучний турнір

Члени спортивного волинського клубу "Айна Бера Луцьк", що нещодавно повернулися з Шотландії зі сріблом Чемпіонату Світу із середньовічного бою IMCF Championship 2018, де виступали у складі збірної, хочуть привернути увагу лучан та туристів до лицарського обличчя Луцька.

Про підсумки сезону та підготовку до нового учасники клубу говорили 3 липня у приміщенні Молодіжного центру.

Лицарські бої – це контактний вид спорту, де учасники вдягають спеціальну амуніцію, що сягає навіть 30 кілограмів та б'ються, застосовуючи відповідну зброю. Є командні поєдинки, де "убитим" вважається той, чиє тіло чи обладунки у трьох точках торкнулося землі. А є двобої, результат яких вирішують судді.

Луцькі лицарі-переможці мріють про костюмерну та лучний турнір

Аби потрапити на чемпіонат у Шотландію, команда пройшла довгий шлях відбору до збірної. Загалом кваліфікувалося п'ять учасників. До слова, один із етапів відбувався в рамках фестивалю "Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків". Очільник клубу "Айна Бера" Сергій Ващук кінцевим бар'єром, який вдалося взяти не усім, називає отримання візи у Великобританії. Дозвіл на перетин кордону не здобули 40% бійців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: КОМУ У ЛУЦЬКУ ДАДУТЬ ГРОШІ НА ТУРИСТИЧНІ ФІШКИ

Однак навіть не повний склад не завадив здобути "золото" у номінаціях "5 на 5", "щит-меч", "срібло" в боях 16 на 16, а також жіночих номінаціях "щит-меч" та "3 на 3". Також цього року Володимир Поліщук удруге став чемпіоном Європи із сучасного мечевого бою. Бере участь у боях і учасниця Карина Дикса, яка доводить, що навіть щит і меч жінці пасують.

"Багато хто дуже дивується, коли бачить дівчину в обладунках. Хлопці виглядають більш мужніми, а дівчата часто викликають співчуття. Але вважаю, що дівчина може займатися середньовічним боєм, адже ми не б'ємося з чоловіками, а є жіночі номінації", - зазначила Карина.

Луцькі лицарі-переможці мріють про костюмерну та лучний турнір

Клуб займається не лише спортом, а й організацією подій середньовічної культури. Його учасники – це переважно студентство, але й ведеться активне залучення ще молодшої аудиторії. Адже цей спорт поєднує не лише фізичні навантаження, а й знання історії.

Для лучан "Айна Бера" хочуть організувати середньовічну костюмерну, аби кожен міг одягнути костюм тих віків і відчути різницю між нинішніми матеріалами. У планах також провести турнір для школярів та лучний турнір і створити реконструкцію елементів епохи Середньовіччя. Для цих цілей необхідно мати приміщення. Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що місце для постійного перебування клубу у процесі пошуку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛИЦАРІ, КЛИКУНИ І МОТОРОШНІ ЕКСКУРСІЇ: У ЛУЦЬКУ ВІДБУВСЯ КОНКУРС ТУРИСТИЧНИХ ПРОЕКТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів