Поділитись:

"Не можу сказати, що це відпочинок", – луцька аніматорка про роботу з дітьми (інтерв'ю)

Субота, 07 липня 2018, 12:00

Літо – час канікул, відпочинку та веселощів. Луцька дітвора вже майже рік знайома зі "Смугастим Носорогом", який любить усіх та зве до себе у РЦ "Промінь" на 2 поверх, аби гарно провести час.

Із малечою працює креативна та відповідальна команда аніматорів, яка кожне свято робить незабутнім.

"Конкурент" поспілкувався із юною феєю єдинорогів з долини Смугастого Тетяною Яцишиною та довідався, як поводять себе аніматори, коли діти бешкетують, які трапляються курйози під час свят, чи дорогі у Луцьку послуги аніматора, та багато іншого.

Де варто навчатися або що варто вміти, аби стати дитячим аніматором?

Я не можу назвати конкретне місце навчання, але загалом треба любити дітей. Це одне із найважливіших правил. По-друге, в еру технічних можливостей можна навчитися навіть через YouTube, адже там є досить багато корисної інформації. На сайті також можна побачити, як працюють відомі аніматори, їхні особливості роботи, переглянути майстер-класи.

Яким повинен бути аніматор, аби його назвали професійним?

Ось коли батьки, замовляючи аніматора на день народження, просять того ж аніматора на наступний день народження – це дуже хороший показник. Приємно, коли батьки дзвонять і кажуть: "У нас день народження у другої донечки, але ми хочемо того аніматора, який був у нас минулого разу".

Робота аніматорів ненормована, чи реально зараз у Луцьку бути аніматором та працювати ще на одній роботі?

Так, це можливо. Ми співпрацюємо з дівчатками-аніматорами, які мають можливість підзаробити.

– Скільки у Луцьку вартують послуги аніматора?

Ціна у нашому розважальному комплексі нині становить 350 гривень до 10 діток на 1 годину. Більше дітей – тоді працює 2 аніматори і вартість сягає 550 гривень.

Діти – особлива аудиторія. Як знаходите спільну мову із непосидючими чи розбещеними?

Кожна дитина є особистістю і до кожної потрібно знаходити свій підхід. Все одно аніматор є частково психологом і він повинен розуміти особливості дітей певного віку, бо це враховується не лише в написанні розважальної програми свята, але й у спілкуванні з дітьми.

До кожного варто шукати підхід. Із непосидючими пробуємо застосовувати різні способи, як їх зацікавити та заспокоїти. У мене була ситуація, коли хлопчик встав, почав тупати ніжками і казати, що йому все набридло. Я почала зацікавлювати його: запропонувала одне, інше і з якоїсь третьої-четвертої спроби в мене вийшло. Тоді свято вже продовжилося досить гарно.

Ви готуєте різноманітні заходи, ігри. Де черпаєте ідеї?

Повторюся, є багато інформації в Інтернеті, але разом з тим наш "Смугастий Носоріг" – це дуже казкове місце, яке має багато особливостей та надихає на цікаві ідеї. Тут ми створюємо багато різних заходів, яких немає у Луцьку: організовуємо дні народження "під ключ", концептуальні вечірки, також у нас проводяться кулінарні та творчі майстер-класи, унікальні паперові шоу. На кожну вечірку пропонуємо діткам цікаві аксесуари. У караоке та дискотеці "Не кажи мамі" малеча може відчути себе дорослою. У той же час під час спа-вечіорк робмо дівчаткам зачіски та манікюр, а хлопчикам фейс-арт.

У нас унікальне місце, яке можна назвати міні-клубом для дітей. До того ж наш Носоріг частенько прогулюється розважальним центром та робить діткам сюрпризи. Так, одного разу після такої зустрічі, хлопчик просив, аби його мама одягнула йому той же одяг, аби наступного разу Носоріжка його впізнав.

Розкажіть про свої курйози у діяльнільності?

Було дуже багато моментів, коли закінчувалася програма і діти підходили, обіймали і вже не хотіли відпускати. Менші діти, особливо дівчатка, більше прихильні до обіймів.

Пригадую, коли у нас було день народження й прийшли дітки від 10 до 12 років. Там був один хлопчик, який займається сучасними танцями. Тоді анімаційна програма тривала дві години і була дуже різноманітною. Я не можу сказати, що він постійно стояв біля мене і був у захваті від того, що роблю. Але коли свято добігало кінця, він до мене підійшов і сказав: "Дякую, ви зробили настільки гарне свято". Він мене обійняв і сказав, що буде ще приходити у гості. Це було просто до сліз.

Чи не бояться діти аніматорів у костюмах?

Траплялися випадки, коли дітки трошки лякалися, але це були дуже маленькі діти. Інші в захваті від наших костюмів. Мій образ є авторським та неймовірно гарним, він не куплений чи взятий на прокат. Так і наш Носоріжка, він також є унікальним. Дітям подобається образ Смугастого Носорога. Під час різноманітних заходів діти дуже позитивно реагують. Вони підходять і хочуть його обійняти, взяти за ріг. Ми кажемо, аби діти при цьому загадували бажання, адже його ріг має чарівні властивості.

Чи траплялися неприємності із батьками дітей? Хто зазвичай винен аніматор чи дитина?

У нас не було курйозів. Якщо були непорозуміння, то ми одразу на місці їх залагоджували і далі все було добре.

Ви створюєте свято. Відпочиваєте під час заходів чи це серйозна робота для вас?

Це 2 в 1. Важливо розуміти, що це серйозна робота, яка потребує підготовки, відповідальності, вкладання свого часу та ідей. Але разом з тим обов'язково треба отримувати від цього задоволення. Адже коли виходиш, то хочеш зробити свято для дітей, проте й сам хочеш бути в атмосфері цього свята. Я не можу сказати, що це відпочинок, але отримувати від цього задоволення потрібно однозначно.

Де доводиться черпати натхнення у такій цікавій, однак нелегкій діяльності?

Діти і є натхненням. Мене надихає їхня щирість, відкритість, проста любов та їхні вигадані історії.

Надрукувати
мітки:
коментарів