Поділитись:

Як позбутися стану тривожності: ТОП-5 порад

Середа, 04 липня 2018, 19:33

Жителі міст переживають симптопи тривожності майже щодня. Це і поганий настрій, і порушення сну, і надмірна чутливість до шуму або ж періодичне пришвидшення дихання та серцебиття.

Дослідження вказують, що містяни мають на 21 % вищий ризик появи тривожних розладів та на 39 % – розладів настрою, ніж мешканці сільської місцевості. Як позбутися такого стану, рекомендує у Facebook в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

1. Найбільш потужною зброєю для контролю відчуття тривожності є прості фізичні вправи. Обирайте будь-яку активність, яка вам до душі, наприклад, біг чи велопрогулянки, та зробіть її регулярною частиною вашого життя.

2. Відмовтесь від кофеїну та лікарських засобів та речовин, які можуть спричинити розвиток симптомів тривожності.

3. Вивчайте техніки глибокого дихання, медитації та покращення усвідомленості, а також практики, які дозволяють знизити тонус м'язів та посилити відчуття спокою.

4. Намагайтесь лягати спати і прокидатись в однаковий час. Щоб покращити якість сну, не користуйтеся електронними пристроями, уникайте переїдання, вживання кофеїну та алкоголю перед сном.

5. Якщо відчуття тривожності триває більше 6 місяців, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Можливо, вам знадобиться спеціальне лікування та направлення до фахівця в області психічного здоров'я.

Будьте уважними до свого організму та намагайтесь швидко реагувати на потеніцйні небезпеки. Адже відчуття тривожності та стресу заважає нам функціонувати, працювати, спілкуватися з іншими та може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЗБЕРЕГТИ ЗІР: ПРОСТІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ВІД УЛЯНИ СУПРУН

Надрукувати
мітки:
коментарів