Поділитись:

У Луцьку збільшилася кількість самогубств

Середа, 04 липня 2018, 12:00
У Луцьку збільшилася кількість самогубств

Упродовж червня у Луцьку трапилось п'ять випадків, коли люди випадали з вікна. Деякі з них кваліфікували як спроби самогубств.

2 червня на Бульварі Дружби Народів у результаті падіння з вікна загинула 25-річна жінка. 17 червня, у цьому ж будинку, з вікна шостого поверху випав чоловік. Вже наступного дня на вулиці Бенделіані з вікна випав дідусь. Окрім того, декількох самогубців врятували патрульні поліцейські. Зі слів психіатра, зазвичай спроби суїциду частішають навесні чи восени, тож станом на червень така кількість випадків – аномальна, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Як пояснив лікар, мотиви такого вчинку можуть бути різні. У деяких випадках суїцид провокує психічна хвороба. Тоді постраждалого лікують медикаментозно в спеціалізованому закладі. Та є й ситуації, коли накладають на себе руки люди, що опинились у складних життєвих обставинах. Психіатр каже: якщо людина перебуває в затяжній депресії, розриває зв'язки з оточенням, та втрачає інтерес до життя – це вже тривожні знаки для її рідних. Окрім допомоги психолога, така людина потребує підтримки рідних. Спілкування з близькими – це, що може допомогти вийти із депресивного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ХЛОПЕЦЬ ХОТІВ ВИСТРИБНУТИ З ВІКНА ГУРТОЖИТКУ (ФОТО, ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів