Поділитись:

У Луцьку не дозволили розміщення ринку на Львівській

Середа, 04 липня 2018, 11:05

Міськвиконком не підтримав проект рішення про розміщення підприємцем Юрієм Крищуком стаціонарних тимчасових споруд на вулиці Львівська, 112.

Проектом передбачалось встановлення 5 груп тимчасових споруд на три роки. Про це сказала начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай 4 липня під час засідання виконкому.

"Ми маємо звернення суб'єктів господарювання, які здійснювали свою діяльність на ринку "Львіський". Ділянка на Львівській,112 перебуває у приватній власності і належить Юрію Крищуку, а суб'єктів господарювання там буде 11", – сказала Наталія Рибай.

Вона додала, що з цього питання було багато зустрічей. Однак мешканці прилеглих будинків не знайшли компромісу з підприємцями.

Член виконкому Ігор Муковоз сказав, що з одного боку, є думка трьох сімей, які там проживають, а з іншого – думка людей, яких виселили з ринку "Львівський" і залишили без роботи.

Представник мешканців Любомир Третяк зазначив, що встановлення ринку на ділянці з цільовим призначенням для обслуговування житлового будинку неможливе.

"Не дозвольте встановлювати там ринок. Я розумію, що людям треба десь працювати, але вони вже й так працюють", – сказав Любомир Третяк.

Представниця від підприємців Богдана Бондарчук зауважила, що це не буде ринок в пострадянському уявлені, а це буде комплекс сучасних споруд.

"Прошу звернути увагу на те, що там не буде продажу алкоголю, буде охорона та відеоспостереження, озеленення, якісне освітлення", – розповіла Богдана Бондарчук.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що таким чином створюється прецедент, коли кожен, хто має приватну земельну ділянку, може встановити тимчасову споруду.

Власник земельної ділянки Юрій Крищук сказав, що він домовився з підприємцями з ринку "Львівський", що він збудує на ділянці за свої кошти магазини, й таким чином вони матимуть робочі місця.

"Із сусідами зустрічався не один раз, я просив, що можна нотаріально завірити і даю їм обіцянку, що не буде жодного сміття і шуму", – сказав Юрій Крищук.

Однак виконком рішення про розміщення тимчасових споруд на Львівській, 112 не підтримав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ НА МІСЦІ РИНКУ "ЛЬВІВСЬКИЙ" ЗБУДУЮТЬ БАГАТОПОВЕРХІВКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів