Поділитись:

Рибпатруль за місяць спіймав на Волині сотню порушників

Середа, 04 липня 2018, 15:21

У червні Волинський рибоохоронний патруль здійснив 44 рибоохоронні рейди.

У результаті яких викрито 105 порушень природоохоронного законодавства. З них було виявлено 36 грубих порушень (використання заборонених знарядь та інших засобів лову), 53 порушення любительського рибальства (незаконний збут біоресурсів) та інші.

За місяць патрульними було затримано 98 порушників, які завдали збитків рибному господарству на суму 13 246 грн. У браконьєрів вилучено 44 сітки та 58 кг водних біоресурсів з яких 20 кг –на ринках області. У 43-х справах матеріали були направлені в суди для вирішення питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 12 червня під час проведення рибоохоронного рейду патрулем було виявлено порушника, який здійснював лов водних біоресурсів за допомогою трьох сіток. У результаті у чоловіка було вилучено рибу: лин – 8 екземплярів, лящ – 3, плітка – 12, плоскирка – 8. Загальна вага – 5,5 кг. Завдано збитків у розмірі 5 511 грн. Інцидент стався на р. Турія поблизу с. Бузаки Камінь-Каширського району Волинської області.

Також 23 червня було зафіксовано факт браконьєрства у ставку поблизу с. Хорів Локачинського району. Двоє громадян здійснювали лов риби з гумового човна, використовуючи три сітки. У результаті порушники виловили 136 екземплярів карася сріблястого, завдавши збитків рибному господарству на суму 4 080 грн.

"За фактами порушень на чоловіків складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали по справах направлено до суду для притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування завданих ними збитків", – заявили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІДПОЧИНОК ЗА ЛУЦЬКОМ: ТОП-8 МІСЦЬ ДЛЯ РИБОЛОВЛІ (ФОТО, МАПИ)

Надрукувати
мітки:
коментарів