Поділитись:

Топ-менеджери великих держпідприємств матимуть зарплату 400 тисяч гривень

Понеділок, 28 березня 2016, 16:40
Топ-менеджери великих держпідприємств матимуть зарплату 400 тисяч гривень

Керівники найбільших державних підприємств України будуть заробляти до 400 тисяч гривень в місяць.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів в інтерв'ю виданню "Новое Время".

"Можна подивитися на зарплату керівника Укргазвидобування – це близько 400 тисяч гривень в місяць. Приблизно такий же порядок цифр в Укрзалізниці. Це фіксована місячна зарплата. Друга частина – бонуси, які будуть залежати від конкретних KPI (ключових показників ефективності – К.) – прибутковості, виручки, реалізації нових проектів, збільшення частки ринку збуту і так далі", – підкреслила вона.

Ковалів вважає, що таким чином у керівників держпідприємств не буде спокуси заробляти на незаконних схемах.

"Так, у кого це викликає осуд, але будемо відверті: якщо за нового керівника компанія на одних тільки тендерах економить 50 млн грн за півроку роботи - то його висока зарплата окупається. А якщо керівник компанії заробляє кілька тисяч гривень, "чесно" керуючи мільярдними оборотами, то у нього дуже велика спокуса заробити на схемах", – розповіла чиновник.

Як зауважила ковалів, на зайняття посад директорів держпідприємств дуже великий конкурс: у деякі компанії подаються 100-200 і більше осіб.

У такі компанії, як Укргазвидобування, Укрнафта, Укргазбанк, Укртранснафта, Іллічівський порт і аеропорт Львів, вже проведені конкурси та призначено керівництво.

"Ще два конкурси проведено і кандидатури чекають узгодження Кабміну – це аеропорт Бориспіль і Державна продовольчо-зернова компанія. Зараз проходить ще шість конкурсів - це Укрзалізниця, Укрпошта, Укренерго, Центренерго, Укрінтеренерго, Електроважмаш і Укрспирт. У більшість з них прийом документів на минулому тижні закінчився. Зараз комісія відбирає кандидатів на співбесіди. До п'яти з кращих подадуть на номінаційного комітет, і один буде рекомендований до призначення", – повідомила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів