Поділитись:

"Луценко намагається бігти поперед паровоза", – волинський нардеп про реформування нового уряду

Понеділок, 28 березня 2016, 18:17
«Луценко намагається бігти поперед паровоза», – волинський нардеп про реформування нового уряду

У фракції "Народний фронт" готові обговорювати альтернативу нинішньому Кабінету міністрів, але поки що інші фракції не показали ні кадрової альтернативи, ні альтернативної програми. Під час війни Україна не може залишатися з тимчасовим Урядом і з незрозумілими перспективами формування нового.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гузь, – інформує РБК-Україна.

Із його слів, заяви голови фракції БПП Юрія Луценка про те, що "фронтовики" начебто висувають нові вимоги щодо формування уряду, не відповідають дійсності.

"Нашим партнерам з "БПП" не потрібно лукавити перед виборцями. Вже кілька місяців ми говоримо про одне і те саме: пропонуємо стабілізувати проєвропейську коаліцію і підтримати реформи нинішнього уряду. Якщо він чимось вам не подобається, пропонуйте альтернативу – нового прем'єра, новий склад Кабміну, його програму і парламентську більшість, здатну підтримати такий Уряд. Коаліція має бути сформована відповідно до ст. 83 Конституції – з фракцій політичних партій. Чисельність коаліції повинна становити не менше 226 народних депутатів. Але без "Опозиційного блоку" й інших "регіоналів", – наголосив Гузь.

Натомість, зазначив він, "якось дуже невпевнено висувається кандидатура Володимира Гройсмана".

"Нагадаю, що навіть у президентській фракції кандидатура Гройсмана викликала дискусію. Досі достеменно невідомо, висунула його вся фракція чи це був "міжсобойчик" у закритому режимі. Також невідомо, чи є склад альтернативного Уряду з новою програмою, чи існує нова коаліція. У ЗМІ вкидаються прізвища окремих кандидатів, без чіткого розуміння, чим саме вони мають займатися", – сказав народний депутат.

Він також додав, що у громадян склалося стійке враження, що їм продають "кота в мішку", адже для українців незрозуміло, чим Гройсман кращий.

"Можливо, – сказав народний депутат, – Юрію Луценку варто прислухатися до відповіді його колеги по фракції Іванни Климпуш-Цинцадзе на пропозицію Гройсмана увійти до складу його Уряду. Пані Климпуш-Цинцадзе сказала: для того, щоб виходити з політичної кризи, нам потрібно розуміти механізм відставки чинного уряду, формування коаліції, оновленої чи нової, внесення коаліцією прізвища нового прем'єра і тоді формування під завдання коаліції нового уряду. А то виходить, що Луценко намагається бігти поперед паровоза".

Наостанок Ігор Гузь додав: "Щойно від партнерів з "БПП" прозвучала кандидатура Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, "Народний фронт" одразу включився у процес доопрацювання коаліційної угоди. Тому що ми - відповідальна політична сила і прагнемо, щоб всі партії, які стоять на проєвропейських позиціях, були відповідальними і за свої дії, і за свої слова. Бо коли з вуст Луценка звучить критика на адресу Яценюка за провали в роботі міністрів від "БПП", у суспільства виникає справедливе запитання і до цієї партії, і до Президента: чому ж ви не хочете міняти своїх міністрів, а маєте персональні претензії лише до очільника уряду".

Надрукувати
мітки:
коментарів