Поділитись:

Кіно за межами екранів

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 07 липня 2018, 07:40

Мабуть, немає такої людини, яка б не бачила якогось фантастичного фільму про суперагентів.

Космічні автівки, неймовірні здібності, гаджети з функціями, в які неможливо повірити. Усе це ми можемо побачити в кіно. Але чи могли б ви подумати, що "зброя" кіногероїв може стати реальною? Деякі пристрої і справді вийшли за межі екранів. Ось дев′ять таких.

1. Куленепробивний одяг

Ательє Garrison Bespoke в Торонто, крім звичайного чоловічого одягу, шиє на замовлення костюми, в яких можна вийти з-під граду куль, прямо як у фільмі "Джон Вік-2", цілим і неушкодженим (а головне – дуже стильним). Підкладка цієї диво-речі складається з вуглецевих нанотрубок, що робить її наполовину легше кевлара, який використовують для виготовлення бронежилетів. Матеріал настільки міцний, що здатний захистити не тільки від вогнепальної зброї, але і від колючо-ріжучих предметів. А головне – ніщо не видасть оборонних функцій костюма, окрім хіба що ціни в $20 тис.

2. Невидима камера

Коли вийшов в прокат черговий фільм про пригоди Джеймса Бонда "Вид на вбивство", ніхто і не підозрював, що вигадка сценаристів про кільце з прихованою камерою стане реальністю. А через майже 30 років дизайн-студія Hyeonsik взяла і спроектувала точно таку ж прикрасу. Кільце може знімати фотографії, після чого передавати їх на планшет або смартфон.

3. Сенсорний робочий стіл

У фільмі "Квант милосердя" агенти "Мі-6" переглядали інформацію на футуристичному столі з сенсорним інтерфейсом. Компанія Microsoft розробила щось схоже. Це інтерактивна панель, управляти якою можуть кілька людей відразу за допомогою пальців рук.

4. Телефон з електрошокером

У фільмі "Завтра не помре ніколи" Джеймс Бонд використовує мобільний телефон з вбудованим електрошокером. Компанія Yellow Jacket придумала чохол для iPhone з точно таким же засобом самооборони. З цим аксесуаром можна не боятися, що ваш телефон вкрадуть

5. Секретний зв'язок

У дитинстві ми зображували кіношних охоронців або агентів ФБР, приставляючи до вуха палець, ніби говоримо по прихованому зв'язку. А сьогодні можна дійсно так розмовляти. Пристрій Sgnl дозволяє використовувати палець в якості гарнітури для телефону. Гаджет передає звукові коливання через шкіру за допомогою спеціального блоку на браслеті, який можна підключити до своїх наручних годинників.

6. Суперпарасолька

У парасольки-тростини Гаррі Харта з фільму "Кінгсман" є більш мирний прототип в реальному житті. Kisha вирішує найпопулярніші "парасолькові проблеми": він настільки міцний, що не іржавіє і не ламається навіть при дуже сильних навантаженнях, а завдяки синхронізації зі смартфоном цю парасольку неможливо десь забути.

7. Голографічне зображення

У Голлівуді давно фантазують на тему об'ємного зображення, яке виглядає точнісінько, як об'єкт в реальності, і ось перший крок на шляху до втілення цих фантазій вже зроблений. Голографічний комп'ютер може призвести об'ємну проекцію будь-якого об'єкта, і це геть стирає межі реальності.

8. Шпигунські окуляри

"Розумні" окуляри, які виглядають як звичайні, розробила компанія Intel. Одягнувши пристрій, людина може бачити так само, як якщо б зображення було прямо перед ним: картинка з допомогою лазера в дужках проектується прямо на сітківку ока. Розробники стверджують, що з ними можна заглянути в рецепт, не відриваючись від готування, або користуватися навігатором, дивлячись на дорогу.

9. Ручка, яка стріляє

Тема маскування зброї під мирні побутові предмети була популярна ще в кінці XIX століття. Чого тільки не вигадували: і вогнепальні ліхтарики, і запальнички-пістолети, і навіть ручку, що стріляє. Цю штуковину з арсеналу Джеймса Бонда навіть масово виробляли до 2004 року. На щастя, зараз замасковану зброю в більшості країн заборонено.

За матеріалами depo.ua

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів