Поділитись:

Новопризначеному головному митнику Волині висловили недовіру

Вівторок, 29 березня 2016, 08:32

Волинські митники – працівники МП "Волинь. Центральний" – висловили незгоду з політикою призначеного два тижні тому на посаду виконувача обов'язків начальника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака.

Як з'ясувалося, митники незадоволені тим, що новий керівник, прийшовши на посаду, проводить реорганізацію (загалом, третю за рік) та переводить на посади людей з інших областей.

Уперше за останні кілька років волинські митники зібрали профспілкові збори. Одноголосно й швидко обрали нового голову профспілки – Юрія Терещука, заступника начальника митниці. Натомість доволі довго й не без емоцій обговорювали проблемні питання, позаяк колектив, а це і МП "Луцьк", МП "Ковель", МП "Володимир-Волинська" та МП "Доманове", висловив незгоду із політикою призначеного два тижні тому на посаду виконуючого обов'язки начальника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

"Два роки профспілкова конференція взагалі не збиралася. Але на митниці є нагальні питання, які потребують вирішення. Утретє за рік проводиться реорганізація. 50 чоловік – поза штатом. На їхні місця приходять люди з інших областей", – підкреслив у виступі Юрій Терещук.

Зрештою, чергові скорочення (а штатну чисельність обіцяють довести до кількості 625 осіб, тоді як зараз працює 637) й при цьому поява фахівців із інших регіонів – найбільше бентежить колектив МП "Волинь. Центральний".

"Новий в.о., пропрацювавши лише 10 днів на посаді, знову береться за реорганізацію. Уже є накази про переведення людей з чернігівської митниці, звідкіля призначили Олександра Шавлака. Двоє навіть проходять стажування на керівні посади", – повідомила Світлана Бондарчук, заступник начальника митниці.

У відповідь пан Шавлак запевнив: звільняти людей, які вміють працювати, не буде. Разом із тим не заперечив факту переведення працівників із іншої області й зауважив, що нову штатну чисельність неодмінно підпише.

Окрім того, своє бачення ситуації висловили також і представники громадськості Волині, зокрема, голова громадської ради Ігор Дильов. Останній наголосив: на теренах області є хороша практика проведення публічних громадських слухань із кадрових питань. Мовляв, їх проходили попередні керівники митниці.

У підсумку профспілкових зборів ухвалили звернення до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та керівника Державної фіскальної служби України Романа Насірова. У документі – кілька пунктів: не призначати керівником митниці людей з інших областей, не здійснювати чергову реорганізацію та погоджувати відповідні зміни з профспілкою волинських митників.

"Спершу хочу подякувати митникам за ті 200 мільйонів гривень надходжень, які пішли на спецрахунки й за які ми будуємо дорогу "Львів – Луцьк". Також дякую, що сьогодні уперше говоримо про наболіле. Ви маєте на це право й можете відстоювати свої інтереси. Уперше сказали: необхідно робити все відповідно до процедури й керівникові також. Спершу потрібно поспілкуватися з колективом, зустрітися з людьми, представити власний план дій, програму. Маю гіркий шахтарський досвід: жоден із керівників шахт, який не знайшов спільної мови з їхніми профспілками, закінчив плачевно", – підкреслив Володимир Гунчик

Відтак голова облдержадміністрації запевнив: заяву неодмінно розгляне й цього ж дня поінформує про прецедент керівництво ДФС України та Адміністрацію Президента України.

"Не може виконуючи обов'язки проводити кадрові зміни, то – компетенція виключно керівника. Особисто проконтролюю, аби ніхто із тих людей, які сьогодні висловлювали свою позицію, не позбулися через це роботи", – наголосив Гунчик.

Разом із тим голова ОДА зауважив: якщо новопризначений керівник так і не піде на контакт із колективом, не погодить його кандидатури й ініціюватиме питання про кадрові зміни на рівні керівництва держави.

Надрукувати
мітки:
коментарів