Поділитись:

Серед іноземців найбільше нерухомість в Польщі купують українці

Вівторок, 10 липня 2018, 17:44
Серед іноземців найбільше нерухомість в Польщі  купують українці

В Польщі вже в 2015 році половину помешкань, куплених іноземцями, придбали громадяни України.

Про це сказав Ярослав Скочень, член правління компанії "Emmerson", – повідомляє "Монітор Інфо", посилаючись на Rzeczpospolita.

За інформацією міністерства внутрішніх справ та адміністрації, що у 2015 році в Польщі продали 4800 помешкань іноземним громадянам.

"Половину, 64 тис. м кв., купили громадяни України, в основному за готівку, тому що вони мають проблеми з одержанням кредитів. Зазвичай перше місце займали німці. Зараз їх витіснили на друге із 43 тис. м кв. Громадяни Великої Британії купили 18 тис. м кв.", – розповів Скочень.

"Квартири купують також представники таких країн, як Ефіопія, Ліван чи Нігерія", – додав він.

Ярослав Скочень визнав, що 4800 помешкань на Польщу – це, може, й мало, але йдеться про кілька сотень тисяч квадратних метрів.

"Йдеться не тільки про житлові приміщення, але й про приміщення для бізнесу, оренди та інвестицій. Найбільше іноземці купують у Варшаві, Кракові, Вроцлаві та Познані", – повідомив експерт.

"Громадяни України лише у Кракові купили 400 об'єктів. Це пов'язано з тим, що місто є великим навчальним центром", – додав він.

Скочень зазначив, що минулого року на 1,1 млн студентів у Польщі, іноземців було 79 тис. Половина з них – це громадяни України.

"Є велика ймовірність, що ці студенти залишаться в Польщі", – вважає він.

Зі слів експерта. ще кілька років тому українці займалися переважно некваліфікованою роботою, допомогою в сільському господарстві, прибиранням.

"Зараз у магазинах на касах сидять люди з України чи Білорусі. У готелях так само", – зазначив він.

Скочень підкреслив, що будівництво в Польщі – на піку, адже протягом перших 5 місяців цього року було здано в експлуатацію понад 69 тис. квартир, на 6,9 % більше, ніж за аналогічний період 2017 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛЯКИ ВЛАШТУВАЛИ "БОРОТЬБУ" ЗА УКРАЇНСЬКИХ ЗАРОБІТЧАН, - ЗМІ

Надрукувати
мітки:
коментарів