Поділитись:

Як пройшов перший день вступної кампанії у Лесиному виші (фото)

Четвер, 12 липня 2018, 16:21

Вже сьогодні, 12 липня, стартувала вступна кампанія. Випускники довго чекали цього часу, аби подати документи на омріяну спеціальність та згодом отримати позначку "зараховано".

"Конкурент" побував у головному корпусі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і перевірив, чи є черги при поданні документів, чи хвилюються абітурієнти перед важливим кроком – обрання професії та яким загалом є перший день подання документів.

На першому поверсі тихо і непримітно, користується популярністю лише "віконечко", де друкують і роблять ксерокопії паперів.

На другому ж поверсі все у розпалі. Під кожними дверима стоять кілька абітурієнтів, які по черзі заходять у невеликі кабінети, аби подати свої документи.

Найбільша черга – на факультет педагогічної освіти та соціальної роботи. На запитання, чому не подають документи в електронному вигляді, розгублені або надто зосереджені дівчата не дали відповіді.

Натомість відповів декан факультету філології і журналістики Юрій Громик, який зауважив, що через електронний кабінет подають документи лише вступники на базі повної середньої школи.

"Але в кожному університеті створено консультаційні центри, які за потреби можуть допомогти вступникові створити електронний кабінет, засканувати і завантажити потрібні документи, подати заяву та ін. Я, щоправда, переконаний, що батькам, абітурієнтам варто приїхати в університет, щоб побачити умови, в яких молода людина буде навчатися, поспілкуватися з деканом (я завше відкритий до такого спілкування)", – порекомендував декан.

А от тільки в паперовому варіанті заяви подають вступники в магістратуру, а також ті, хто вступає на бакалаврат на базі диплома молодшого спеціаліста.

"Черги до технічних секретарів факультету педагогічної освіти і соціальної роботи відображають саме активність випускників педагогічних коледжів. Вони зазвичай подають заяви саме на спеціальності педагогічного профілю. Я б, правда, радив таким вступникам звернути увагу на різні спеціалізації спеціальності 014 "Середня освіта", бо, наприклад, на підготовку вчителів української та англійської мов чи польської та англійської мов цього року теж є державне замовлення для осіб, які вступають на скорочений термін навчання після коледжів", – пояснив Юрій Громик.

Також декан факультету філології і журналістики порадив цьогорічним абітурієнтам реально оцінювати свої шанси, цікавитися тим, яка ситуація на конкретних спеціальностях була минулого року, особисто відвідати університет, переглядати сторінки факультетів на офіційних сайтах та в соціальних мережах.

Нагадаємо: у СНУ скасували творчий залік для вступу на спеціальність 061 "Журналістика".

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів