Поділитись:

У бюджет Луцька знову внесуть зміни. Детально

Вівторок, 29 березня 2016, 18:46
У бюджет Луцька знову внесуть зміни. Детально

На черговій сесії міськради 30 березня депутати голосуватимуть за внесення змін у бюджет Луцька.

Бюджетні кошти знову перерозподілять. Про це йшлося 29 березня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла депутатам про внесення змін в проект рішення міської ради "Про бюджет міста Луцька на 2016 рік". Обранці луцької громади на попередньому засіданні комісії вже розглядали ці зміни. Однак вирішили, що варто заслухати ще розпорядників коштів.

Відтак, згідно з проектом планують спрямувати залишок бюджетних коштів у сумі близько 77 тисяч гривень управлінню капітального будівництва для подальшого перерахування їх Волинському регіональному управлінню для надання кредитів на житлове будівництво. Цей залишок, який входить до спеціального фонду міської казни, виник за рахунок повернення позичок з бюджету, наданих в минулі роки молодим сім'ям на житлове будівництво.

Гроші потрібні на ремонт пасажирського ліфта в дитячій поліклініці

Також запропоновано провести перерозподіл асигнувань загального фонду бюджету міста та зменшити обсяг резервного фонду в сумі 119 650 гривень.

Видатки загального фонду бюджету хочуть збільшити на 49 250 гривень, з яких 10 450 гривень має бути спрямовано на управління освіти, яке, своєю чергою, розподілить кошти серед дитячих навчальних закладів міста на впровадження програмного забезпечення типу інтернет-сайтів (Для реєстрації до ДНЗ).

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк сказав, що розрахунок за інтернет-сайт виставила фірма-виконавець.

"Вони це зробили і нам треба це сплатити. Сума 10 450 – це розрахунок, що планується робити згідно з комплексом програми. Роботи здійснює "Інтернет Девелс", – сказав член комісії.

Лілія Єлова додала, що ця сума – це орієнтовна вартість.

Депутат Луцької міської ради Сергій Була запропонував, щоб фахівці відділу програмно-комп'ютерного забезпечення Луцькради перевірили цю інформацію, щоб зрозуміти за що і на що підуть ці гроші.

Частину коштів у сумі 28 800 гривень планують спрямувати на придбання та налаштування програмного забезпечення й перепланування приміщення, в якому буде оновлена бухгалтерія Луцького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Представники центру пояснили, що раніше вони мали бухгалтера від міськради. Проте після змін до положення про визначення статусу, як окремої юридичної особи, вони зобов'язані утримувати власного працівника бухгалтерії. На думку депутатів, ці функції може й надалі виконувати працівник міської ради.

Як стало відомо під час комісії, в центрі соцслужб уже з 22 березня розпочав роботу працівник бухгалтерії. Для цього довелось ліквідувати посаду системного адміністратора. Саме для новопризначеного бухгалтера просять кошти з бюджету. На відгородження окремого кабінету необхідно близько 17 тисяч гривень і 12 500 гривень на комп'ютерну техніку.

Рішенням депутатів було зняти це питання і не виносити на сесію.

Відповідно, решту коштів, а саме 10 тисяч гривень, планують спрямувати на виконавчий комітет: за 5 тисяч придбають 20 реанімаційних аптечок. Ще 5 тисяч спрямують на ремонт службових патрульних автомобілів для Управління патрульної поліції у Луцьку. Всі ці придбання хочуть зробити у рамках Програми забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2016-2017 роки.

До того ж 70 400 гривень, які знімуть з резервного фонду, перекинуть на збільшення видатків бюджету розвитку спеціального фонду на здійснення капітальних видатків.

Частину з цих коштів в сумі 12 500 гривень, розпорядником яких буде виконком, планують спрямувати на придбання комп'ютерної техніки для Луцького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Управлінню охорони здоров'я для КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка" хочуть перенаправити з бюджету 57 900 гривень на капітальний ремонт лікарняного та пасажирського ліфта в приміщенні по вулиці Чорновола, 1.

"Ситуація така, що прострочений термін експлуатації цих ліфтів. Або ми передбачимо гроші на їхній ремонт або ліфти закриють", – сказав депутат Луцькради Тарас Шляхтич.

Головний лікар Луцької міської поліклініки № 2 Ганна Кравчук зазначила, що виділені для них 300 тисяч гривень з бюджету вирішили спрямувати на ремонт лабораторії.

80 тисяч гривень – на чотири пам'ятники загиблим в АТО лучанам

Кошти, які були передбачені на оплату енергоносіїв управлінню освіти для ДНЗ в сумі 50 000 гривень, перекинуть до бюджету розвитку на капітальний ремонт тіньових навісів в дитячому садку № 34.

Депутат Луцькради Тарас Шляхтич запропонував поки що не перекидати на це кошти.

"Це треба, адже є режим утримання дітей і санітарні норми", – зауважив Олег Гребенюк.

Із 300 тисяч гривень, які передбачено на капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 3, 9, 23, 30 планують зняти 225 тисяч, з яких 150 тисяч гривень спрямують на капітальний ремонт водопостачання та каналізації ДНЗ № 3, 23, а за решту суми, 75 тисяч гривень, хочуть замінити вікна в дитсадку № 30. Ці дані взято із пояснювальної записки, яку підготував департамент бюджету та фінансів.

"Садочки № 3 та № 23 просять гроші на водопостачання, бо ця проблема нагальна", – пояснив Олег Гребенюк.

На капітальний ремонт харчоблоків в таких садочках, як № 12, 14, 17, 31, 34 на попередній сесії було прийнято рішення виділити 600 тисяч гривень. Однак цієї сесії депутатам пропонуватимуть проголосувати за те, щоб зняти з цієї суми 8 тисяч гривень і спрямувати на капітальний ремонт стелі в пральні дитячого садочка № 17.

Також на цю сесію пропонують зняти 36 400 гривень із 90 тисяч гривень, запланованих на капремонт системи опалення в дитсадку № 31 та перенаправити цю частину на капремонт вентиляції харчоблоку в однойменному дитячому садку.

"По ремонту харчоблоків – у нас є, наприклад, садочок № 17. Завідувач цього закладу просила кошти, спрямовані на ремонт харчоблоків перепрофілювати на стелю. Ці перекидки здійснюються за проханням керівників", – пояснив Олег Гребенюк.

Також він зауважив, що наперед передбачити всі види робіт і витрат неможливо.

Пам'ятники загиблим в АТО лучанам (Сергію Помінкевичу, Володимиру Зарадюку, Віктору Мандзику, Юрію Чучаліну) хочуть встановити за рахунок грошей, передбачених для департаменту соціальної політики на виплату матеріальної допомоги атовцям та членам їх сімей із Луцька. Загальга сума, яку спрямують на це, становить 80 тисяч гривень, а вартість одного пам'ятника – 20 тисяч гривень.

Звідси ж хочуть спрямувати кошти у сумі 70 тисяч гривень на лікування Степана Сидорука.

Одноразова допомога розміром в 5 тисяч гривень для стимулювання "контрактників"

З резервного фонду планують виділити 300 тисяч гривень на одноразову допомогу розміром 5 тисяч гривень тим громадянам, які заключатимуть контракт на строкову службу в армії. Військовий комісар Луцького об'єднаного міського військомату, підполковник Василь Худик сказав, що ця допомога стимулюватиме громадян йти служити за контрактом.

"Запланували на 60 чоловік, 26 вже служать.300 тисяч гривень на півтора квартала, думаю, вистачить", – сказала Лілія Єлова.

"Можна дискутувати, стосовно того, наскільки ці 5 тисяч будуть спонукати людей іти й підписувати контракт. Але, думаю, треба підтримати", – сказав депутат Луцькради та голова комісії Павло Данильчук. Це рішення підтримали одноголосно.

Також у пояснювальній записці сказано про для кошти ГО "Чорний тюльпан. Волинь". Їм хочуть виділити 20 тисяч гривень на придбання пального. Ці кошти організації хочуть виділити за рахунок зменшення видатків загального фонду виконавчому комітету на реалізацію Програми фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2016 рік.

В кінці зустрічі Лілія Єлова зазначила, що на сесію підготує нову пояснювальну записку, в якій будуть враховані зміни та зауваження, висловлені депутатами "бюджетної" комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів