Поділитись:

Шокін ще до своєї відставки встиг звільнити Сакварелідзе

Вівторок, 29 березня 2016, 14:42
Шокін ще до своєї відставки встиг звільнити Сакварелідзе

Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе.

Відповідний наказ оприлюднено на сайті Генеральної прокуратури України.

"До Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генпрокурора – прокурора Одеської області, яку обіймає Сакварелідзе", – сказано в повідомленні.

"Також обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України", – додали в повідомленні ГПУ.

У ГПУ не вказали, що схожий позов до суду подав також один з "діамантових прокурорів" Корнієць. Саме його справа і стала причиною конфлікту в ГПУ між старою і молодою командою.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 березня, Верховна Рада України дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади Генерального прокурора України.

Надрукувати
мітки:
коментарів