Поділитись:

Siemens представила новий пасажирський поїзд

Неділя, 15 липня 2018, 13:55

Новий пасажирський поїзд Velaro Novo буде на 30 відсотків економніший і курсуватиме зі швидкістю від 250 до 360 км/год.

Про це повідомляє Укрінформ.

При швидкості 300 км/год новий високошвидкісний потяг використовує на 30 відсотків менше енергії, ніж попередні моделі Velaro. Вага поїзда зменшена на 15 відсотків, в той же час місце для пасажирів збільшено на 10 відсотків, відзначає розробник.

Корпус поїзда базується на концепції "порожньої трубки", що означає, що всередині немає постійних об'єктів, і інтер'єр може бути виготовлений у відповідності з побажаннями замовника.

"Velaro Novo - це наша відповідь на глобальні вимоги до високошвидкісного транспорту. Новий поїзд пише нову сторінку в історії успіху Velaro і дозволяє операторам пропонувати пасажирам покращений комфорт і економію у всьому життєвому циклі поїзда. Те, що ми презентуємо сьогодні, - це результат п'ятирічної розробки: платформа, яка пропонує унікальні оптимізовані витрати на енергоспоживання та обслуговування, а також максимальну гнучкість і надійність", - говорить генеральний директор підрозділу мобільного зв'язку Siemens Сабріна Суссан.

Відзначається, що параметри нової конфігурації роблять Velaro Novo надійним і гнучким - поїзди можуть бути адаптовані до нових потреб оператора навіть після кількох років експлуатації. Витрати на технічне обслуговування знижуються завдяки інтеграції сучасних вимірювальних та сенсорних технологій.

Siemens тестує новий високошвидкісний потяг з квітня 2018 року по всій Німеччині.

Раніше компанія розробила чотири покоління Velaro. Поїзди працюють з 2000 року і в даний час експлуатуються в Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, Франції, Китаї, Росії, Великобританії і Туреччині. Siemens почала розробку нової концепції Velaro Novo в 2013 році і планує здати перші поїзди в експлуатацію в 2023 році.

Надрукувати
мітки:
коментарів