Поділитись:

На Волині викрили аферу з податками на 16,8 мільйона гривень

Вівторок, 29 березня 2016, 15:42
На Волині викрили аферу з податками на 16,8 мільйона гривень

У Волинській області виявили факт неправомірної заявки ПДВ на суму 16,8 мільйона гривень.

До схеми, що дозволяла неправомірно сформувати податковий кредит та заявити до відшкодування без жодних законних підстав 16,8 мільйона гривень податку на додану вартість входило кілька фіктивних підприємств із різних регіонів України та одне місцеве підприємство, – повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

На підставі нібито реальних господарських операцій з СГД з інших регіонів волинська фірма звітувалася про придбання товарно-матеріальних цінностей.

Безтоварність цих операцій було доведено в ході позапланової документальної перевірки, яку за матеріалами оперативників ГУ ДФС у Волинській області проводили податкові інспектори – ревізори Луцької ОДПІ.

Напрацювання фахівців територіальних органів ДФС у Волинській області було спрямовано до Генеральної прокуратури України.

Розглянувши наданий волинськими фіскалами фактаж, фахівці Генеральної прокуратури України внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про реєстрацію кримінального провадження, що кваліфікується за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.209, ч.1 ст. 205 КК України. У цьому випадку йдеться про факт створення фіктивного суб'єкта господарської діяльності, мета якого полягала у вчиненні суспільно небезпечного протиправного діяння, спрямованого на маскування незаконного походження майна вартістю 104,7 мільйона гривень, – стверджують правоохоронці.

Досудове розслідування кримінального правопорушення здійснює Головне слідче управління фінансових розслідувань ДФС України.

Надрукувати
мітки:
коментарів