Поділитись:

Естонія поверне Україні тисячолітній меч, знайдений на Волині

Вівторок, 29 березня 2016, 20:25
Естонія поверне Україні тисячолітній меч, знайдений на Волині

Естонія поверне Києву конфіскований на кордоні з Росією тисячолітній меч вікінгів.

За даними естонського департаменту охорони пам'яток старовини, древній меч був знайдений на території Волинської області України, – зазначає видання LB.ua.

"Оскільки меч був виявлений в Україні, Естонія поверне його країні, де його виявили, перш за все. Після того, як податково-митний департамент передасть меч, департамент охорони пам'яток старовини спільно з Міністерством культури ініціює процедуру повернення меча Україні", – повідомив старший інспектор з археології департаменту охорони пам'яток старовини Нелі Кангерт.

Читайте також: ТИСЯЧОЛІТНІЙ МЕЧ, ЗНАЙДЕНИЙ НА ВОЛИНІ, ХОЧУТЬ ПЕРЕДАТИ РОСІЇ

Процедуру передачі розпочали після того, як посольство України передало естонській стороні документальні підтвердження, що меч був знайдений на території України. Докази надав аукціон "Віоліті".

Нагадаємо, 1 березня в Естонії був конфіскований меч епохи вікінгів.

Стародавню зброю було знайдено естонськими митниками під час огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні Естонії з Росією. У водія – громадянина Білорусі – не виявилося дозволу на транспортування раритету. В ході експертизи з'ясувалося, що мечу близько тисячі років.

Точно такий же меч був знайдений в минулому році на Волині. Анонімний користувач на сайті аукціону "Віоліті" 5 грудня повідомив, що "сьогодні знайшов таку річ" у Волинській області та попросив оцінити предмет.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
15 квітня 2024
13 квітня 2024