Поділитись:

Луцький соціальний центр звинуватили у "відкаті"

Вівторок, 29 березня 2016, 19:32
Луцький соціальний центр звинуватили у

Міський центр соціальних служб самостійно взяв на роботу посадовця, а тепер просить бюджетних коштів на забезпечення усім необхідним цього спеціаліста.

Про це стало відомо сьогодні, 29 березня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, – інформує Слово Волині.

Депутати сьогодні розглянули зміни, які пропонують внести до луцького бюджету на 2016 рік. Зокрема, управління бюджету та фінансів пропонує виділити Луцькому міському центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді 28, 8 тисяч гривень для облаштування бухгалтерії.

Представник центру соціальних служб розповів, що раніше обов'язки бухгалтера у ньому виконував працівник міськради, однак згодом установі надали статус юридичної особи. Тож назріла необхідність ввести відповідну ставку. Для цього керівництво центру звільнило системного адміністратора та призначило бухгалтера з допомогою конкурсу. Втім, грошей на облаштування робочого місця для нового співробітника у центру соціальних служб не виявилось, тож соцпрацівники просять виділити з міського бюджету майже 29 тисяч гривень. За ці кошти вони планують придбати програму "Парус" (8 тисяч гривень), навчити бухгалтера нею користуватись (понад 3 тисячі гривень) та перепланувати приміщення, щоб організувати окремий кабінет (17 тисяч гривень).

Втім, присутнім депутатам вкрай не сподобалась така самодіяльність. Зокрема, обранці громади зауважили, що ринкова ціна програми "Парус" – близько 4,5 тисяч гривень. За такою вартість цей програмний продукт придбало управління муніципальної поліції міської ради. Також члени комісії не побачили необхідності в проведенні спеціального навчання, мовляв, якщо людина пройшла конкурс, вона повинна розумітись у тонкощах власної роботи.

"Це називається відкат", – наголосив депутат Борис Смаль.

Зрештою, це питання члени комісії вирішили зняти з розгляду.

Надрукувати
мітки:
коментарів