Поділитись:

На Волині зменшується кількість "неповнолітніх" злочинів

Середа, 18 липня 2018, 12:14

У першому півріччі 2018 року на Волині не зросла злочинність у підлітковому середовищі (48 злочинів, як і минулого року). Натомість більш ніж вдвічі зменшилась кількість неповнолітніх, які вчинили кримінальні правопорушення (з 41 до 17, або 58,5%).

Ювенальними прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 71 кримінальному провадженні щодо неповнолітніх. До суду направлено 36 обвинувальних актів, з яких чотири – з угодами про примирення та два з угодами про визнання винуватості. Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

До суду скеровано кримінальне провадження щодо ще одного неповнолітнього підозрюваного, причетного до вбивства у 2016 році у Нововолинську 16-річної Катерини Литкіної. Також до суду прокурорами направлено обвинувальний акт про вчинення неповнолітнім в групі з дорослими семи незаконних заволодінь транспортними засобами у Луцьку. З угодами про визнання винуватості скеровано до суду кримінальне провадження стосовно трьох неповнолітніх, які наприкінці минулого року, перебуваючи у слідчому ізоляторі, через виявлення у них заборонених предметів (мобільних телефонів) побили працівників установи.

Не було випадків незаконного затримання та незаконного обрання запобіжних заходів неповнолітнім. Відсутні також факти незаконного притягнення підлітків до кримінальної відповідальності.

Упродовж 6 місяців 2018 року на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред'явлено 9 позовів на загальну суму 399 тис. грн, задоволено 8 позовів на суму 1,1 млн. грн.

Реально виконано судових рішень на суму 431 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів