Поділитись:

Морозиво врятує від болю в горлі, – Супрун

Четвер, 19 липня 2018, 09:10
Морозиво врятує від болю в горлі, – Супрун

Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.

Неочікувано, але можна додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу. Про це заявила у Facebook в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

Як пояснила вона, насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі.

Проте важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення. Або ж обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.

До того ж, зауважила Супрун, варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля треба прополоскати горло звичайною водою. Уникати ж варто продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухі продукти, як чипси, сухарики, будь-які приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі. Звісно ж, варто відмовитись від алкоголю та куріння.

Споживання холодної їжі має сенс тільки для короткочасного полегшення болю в горлі, проте це не основний метод лікування. Будьте обережні та завжди консультуйтесь з вашим лікарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХОЛОДНА ВОДА НЕ ОХОЛОДЖУЄ: СУПРУН СПРОСТОВУЄ ЧЕРГОВИЙ МІФ

Надрукувати
мітки:
коментарів