Поділитись:

У Луцьку пропонують реорганізувати муніципальну варту

Субота, 21 липня 2018, 09:10
У Луцьку пропонують реорганізувати муніципальну варту

З появою муніципалів малий бізнес Луцька постав перед загрозою знищення.

Про це заявила Катерина Приймак. У петиції від 19 липня вона просить реорганізувати департамент муніципальної варти Луцькради.

"Ігноруючи наявність дозвільних документів у підприємців з розміщення торгових точок, муніципали проводять масові перевірки на наявність документів нового зразка. Місцева влада, не створивши дієвого механізму з переоформлення раніше виданих нею ж дозволів на розміщення кіосків, ігнорує взяті на себе раніше зобов'язання перед такими підприємцями щодо безпечної та стабільної їхньої роботи", – зазначила вона.

Із її слів, простежуються і випадки повного знищення бізнесу малих підприємців.

Як зауважила вона, враховуючи те, що Законом України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" введений мораторій на проведення перевірок, а також те, що департамент муніципальної варти Луцької міської ради, відповідно, не є та не може бути органом контролю, наділеним повноваженнями на проведення перевірки, то слід констатувати про відсутність у департаменту муніципальної варти Луцької міської ради підстав для проведення перевірки.

"Департамент є органом місцевого самоврядування та не може виконувати функції державного органу контролю. Таким чином діяльність муніципалів з проведення демонтажів без наявності на те законних повноважень є протиправним втручанням в господарську діяльність підприємців", – запевнила Катерина Приймак.

Отож, жінка пропонує позбавити муніципалів функцій з демонтажу тимчасових споруд.

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна зібрати не менш ніж 300 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НОВІ ЦІЛІ МУНІЦИПАЛІВ: У ЛУЦЬКУ ЗНЕСУТЬ ПАРКАНИ, ГАРАЖІ І ОБМЕЖУВАЧІ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів