Поділитись:

У Горохові встановили перші камери відеоспостереження

Середа, 30 березня 2016, 10:57

На вулицях Горохова запрацювали перші чотири камеривідеоспостереження, на придбання та встановлення яких міська рада виділила майже 100 тисяч гривень.

Відеокамери встановили в найлюдяніших місцях райцентру. Зображення автоматично записується й зберігається на носіях електронної інформації. Одночасно спостерігати за ситуацією на вулицях міста можна також із приміщення міської ради, – повідомили в секторі комунікації ГУ НП у Волинській області.

"Сьогодні в місті вже працює чотири камери, які встановленні у місцях найбільшого скупчення людей та автомобільних розв'язок. Хочу повідомити, що відразу після їх монтажу рівень порушення громадського порядку суттєво знизився", – розповів начальник Горохівського відділу поліції Сергій Потарась.

Камери під'єднанні до моніторів у черговій частині поліцейського відділу, де розмістили й серверне обладнання. Оперативний черговий фіксує правопорушення й на місце пригоди одразу ж виїжджає група швидкого реагування поліції.

Нове обладнання з високою якістю відеосигналу дозволяє ідентифікувати особу правопорушника, чи транспортний засіб, який скоїв ДТП.

Таке нововведення стало можливим завдяки сприяння Горохівської міської ради, яка відгукнулася на клопотання поліцейських.

"Я не рахую це за допомогу поліції, адже – це наша спільна справа, наш обов'язок гарантувати безпеку громадян у місті", – зазначив Горохівський міський голова Віктор Годик.

Всього ж до системи відеоспостереження в Горохівському відділі поліції планують підключити додатково щонайменше ще 20 камер, зокрема, в місті Берестечко та селищі Мар'янівка.

Нагадаємо, що в лютому цього року керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига підписав меморандум про співпрацю заради досягнення нового рівня безпеки громадян з управлінням патрульної поліції в Луцьку та Луцькою міською радою. Документ передбачає, зокрема, встановлення на виїздах з Луцька, мостових переходах, маршрутах руху транзитного транспорту, ключових перехрестях системи відеофіксації номерних знаків транспортних засобів "Відеоконтроль Рубіж".

Надрукувати
мітки:
коментарів