Поділитись:

День міста Луцька хочуть відзначати... два дні

Субота, 21 липня 2018, 15:30
День міста Луцька хочуть відзначати... два дні

У Луцькій міські раді пропонують встановити датою відзначення Дня міста Луцька другу суботу і неділю вересня.

Про це йдеться у проекті рішення міської ради.

Така пропозиція ґрунтується на підставі результатів проведеного електронного опитування лучан: 46,5 % опитаних висловились за відзначення цієї дати щорічно у вересні, – зазначено в документі.

Отож, ймовірно, цьогоріч День міста Луцьк святкуватиме 8-9 вересня 2018 року.

"Встановлення єдиної дати відзначення Дня міста сприятиме формуванню місцевих традицій та звичаїв, почуття патріотизму, поваги до історії та духовних цінностей, консолідації громади, формуванню позитивного іміджу та промоції міста, організації змістовного дозвілля лучан та численних гостей, забезпечить додатковий потік туристів, збільшить кількість відвідувачів культурно-мистецьких, спортивних, розважальних та офіційних заходів, що зумовить пожвавлення і розвиток малого і середнього бізнесу та додаткові фінансові надходження", – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонують із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хочуть святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Зараз День міста Луцька відзначають у 3-тю неділю серпня.

Також була ідея відзначати День міста Луцька 28 липня, адже саме цього дня 1497 року Луцьк отримав магдебурське право.

Надрукувати
мітки:
коментарів