Поділитись:

Будівництво, дороги, реформи в ОДА: Савченко прозвітував про 100 днів роботи

Субота, 21 липня 2018, 19:05
Будівництво, дороги, реформи в ОДА: Савченко прозвітував про 100 днів роботи

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко прозвітував про свої 100 днів на посаді.

З цього приводу 20 липня він організував стрільбу для журналістів і посадовців ОДА.

У звіті йшлося про будівництво, зміни в ремонті доріг, реорганізацію в ОДА тощо.

Як зазначив Савченко, на сьогодні в області немає жодної затримки з проведенням робіт та освоєнням бюджетних коштів. Усі тендерні процедури під прогнозовані або виділені кошти з державного бюджету на будівництво об'єктів соціальної інфраструктури відбулися вчасно. До того ж, зауважили в ОДА, вдалося дещо здешевити деякі проекти.

З приходом на посаду Олександра Савченка на Волині вперше випробували нову технологію ремонту доріг, яка активно використовується в Європі. Також вдалося врятувати програму Світового банку, у межах якої в області мали бути капітально відремонтовані десятки амбулаторій та закуплена велика кількість медичного обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Луцьку відбулося виїзне засідання Комітету з питань бюджету Верховної ради України. У результаті бюджетний комітет звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти на такі потреби:

  • завершення будівельних робіт та закупка медичного обладнання для обласного перинатального центру – 33 млн 344,3 тис. грн;
  • завершення будівельних робіт в 27-й школі 55-го мікрорайону м. Луцьк – 12 млн 649,7 тис. грн;
  • завершення робіт з ліквідації наслідків діяльності Ковельського Ветсанзаводу – 20 млн 301,2 тис. грн;
  • будівництво ЗОШ в с. Башлики Ківерцівсього району – 8 млн грн;
  • будівництво ЗОШ в с. Стобихівка Камінь-Каширського району – 2 млн грн;
  • відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки – 5 млн грн.

В ОДА проведена реорганізація та затверджена нова штатна структура. Для прикладу, в ОДА не існувало управління економіки та не було окремого підрозділу, який опікувався би ветеранами АТО. Деякі управління мали тотожні функції.

Також вдалося вчасно відреагувати на проблему підтоплення. Цьогоріч Волинь майже не відчула на собі руйнівних наслідків цього явища. Це саме стосується й проблеми горіння торф'яників. Створено та активно працює "Антирейдерський штаб", який реагує на всі повідомлення про самовільне захоплення земель запасу, або паїв, що належать громадянам.

Управлінням ДСНС області було перевірено 1357 об'єктів. За результатами перевірок 1285 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності. У суди скерували 13 звернень про призупинення роботи закладів. Усі волинські дитячі табори обладнали протипожежною сигналізацією без використання бюджетних коштів.

Волинська область сьогодні займає 4-те місце в Україні за кількістю створених ОТГ. Савченко налагодив плідну співпрацю з головами громад, а також конструктивну роботу з обласною радою. За звітний період обласна рада прийняла чотири програми, які ініціювала обласна державна адміністрація і які були критично потрібні, а саме:

  • світлення населених пунктів в сільській місцевості;
  • питна вода;
  • поводження з твердими побутовими відходами;
  • транскордонне співробітництво.

За Савченка підписано меморандум про співпрацю з підприємством "Кроноспан", що розташоване у Нововолинську. Це відкрило шлях для нових інвестицій у виробництво на Волині в розмірі 100 млн євро. Розробляється інвестиційний проект щодо створення в Ковелі великого логістичного центру. Паралельно йде підготовка до інвестиційного форуму "Волинь -2018", який відбудеться 21 вересня в Луцьку.

Після численних звернень від ОДА Міністерство екології виділило для каналізування населених пунктів Шацького району 25 млн грн.

Із перших днів роботи нового голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка задля комунікації з пресою та громадою створили сторінку у Фейсбуці. А 13-го липня запрацював оновлений сайт ОДА. Також оновили склад Колегії ОДА. До її складу увійшли представники органів місцевого самоврядування, духовенства, бізнесу, наукової інтелігенції. 19 липня пройшли установчі збори делегатів від громадських організацій, на яких сформовано новий склад Громадської ради.

Створено пілотний проект діяльності груп швидкого реагування з числа ветеранів АТО для надання допомоги іншим бійцям-ветеранам, які уникають необхідного для них лікування в умовах стаціонару. А також разом із волонтерами проведено і заплановано ряд заходів для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОДИН ДЕНЬ З ГУБЕРНАТОРОМ ВОЛИНІ ОЛЕКСАНДРОМ САВЧЕНКОМ

Надрукувати
мітки:
коментарів