Поділитись:

Супрун пояснила, чому самотність шкідлива

Неділя, 22 липня 2018, 18:05
Супрун пояснила, чому самотність шкідлива

В.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун радить не засиджуватися у вихідні в соцмережах, а обирати реальне спілкування.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Із її слів, у світі помічено глобальну тенденцію до збільшення кількості самотніх людей. А самотність погано відбивається на нашому фізичному і психічному здоров'ї.

Наслідки самотності шкідливіші, ніж може здаватися на перший погляд. Самотні люди більше ризикують захворіти на серцево-судинні хвороби, в них можуть знижуватися когнітивні функції, порушуватися сон, посилюються симптоми депресії. Крім того, для самотніх людей зростає ризик передчасної смерті з усіх причин та в цілому вони відчувають себе менш щасливими.

"Якщо ви зараз згадали про сотні друзів в соцмережах – це не є добрим аргументом, щоб відмовлятися від живого спілкування. Дослідження вказують, що навіть тисячі друзів у фейсбуку не підтверджують соціалізованість та готовність спілкуватися людини, а подекуди навіть негативно впливають на когнітивні функції", – зауважує Супрун.

"Це не означає, що лишатися на самоті з затишним інстаграмом – катастрофа. Звісно, що час від часу треба знаходити можливість побути наодинці з собою. Головне, щоб все відбувалося збалансовано", – додала вона.

До того ж, зауважила в.о Міністра, є люди, які залишаються одні не тому, що їм так хочеться.

"Проведіть час зі своїми близькими та друзями, а за можливості – поговоріть з тими, хто дуже потребує підтримки та компанії. Адже найкраща пігулка від самотності, а разом з цим і від багатьох хвороб – це спілкування", – наголосила Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН СПРОСТОВУЄ МІФИ ПРО ВИСОКИЙ ТИСК

Надрукувати
мітки:
коментарів