Поділитись:

На українських дорогах посилили патрулювання

Понеділок, 23 липня 2018, 09:05
На українських дорогах посилили патрулювання

Перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий доручив Національній поліції до 23 липня затвердити та ввести в дію план щодо посилення безпеки дорожнього руху.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Упродовж доби сили патрульної поліції та групи реагування мають взяти під контроль основні автомобільні шляхи державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом. Це стосується передусім трас у напрямку південних регіонів та країн ЄС. Усі наряди ми посилюємо військовими та автотехнікою Нацгвардії. Керівництво поліції має взяти начальників територіальних органів технічної безпеки "за кадик" та особисто доповідати мені щодня. 24 серпня проведемо повторну нараду з цього питання", – зазначив Сергій Яровий.

На українських дорогах посилили патрулювання

Заступник голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевиц запропонував кроки щодо посилення безпеки дорожнього руху та попередження травмування й загибелі людей.

Олександр Фацевич Олександр Фацевич

"Ситуація критична. І ми маємо її негайно виправляти. У нас є достатньо сил та засобів. В середньому за добу на патрулювання задіяно 1,5 тисячі патрульних та груп реагування ГУНП. З 21 липня спільно з територіальними підрозділами Укртрансбезпек ми організуємо проведення спільної перевірки щодо дотримання правил та умов перевезення громадян. Особлива увага – автовокзалам, місцям стоянки та відстою транспорту. Ми також активізуємо роботу щодо виявлення нелегальних пасажироперевізників та розпочнемо ліквідацію місць несанкціонованих автостанцій", – сказав Олександр Фацевич.

Він додав, що окремо правоохоронці здійснюватимуть аналіз аварійності за місцем та часом скоєння ДТП.

"На підставі цієї аналітики розроблятиметься погодинний графік залучення нарядів патрульної поліції та груп реагування до безпеки дорожнього руху на аварійно небезпечних ділянках дороги. Під час патрулювання автошляхів особливу увагу приділити вантажним автомобілям, припаркованим з порушенням правил дорожнього руху. У разі виявлення – невідкладна евакуація", – повідоми заступник глави НПУ Олександр Фацевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШТРАФИ І КОНФІСКАЦІЯ: В УКРАЇНІ ПОЧИНАЄТЬСЯ ТОТАЛЬНА ПЕРЕВІРКА ПЕРЕВІЗНИКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів