Поділитись:

За рік волиняни заплатили за землю 155 мільйонів гривень

Понеділок, 23 липня 2018, 11:37
За рік волиняни заплатили за землю 155 мільйонів гривень

За підсумками першого півріччя 2018 року на Волині сплачено 154,5 мільйона гривень плати за землю, що на 7,3 відсотка більше аналогічних показників минулого року.

Про це інформує прес-слубжа ГУ ДФС у Волинській області.

"Плата за землю належить до бюджетоутворюючих платежів місцевих громад. Ситуація із її надходженнями безпосередньо залежить від відповідальності керівників органів місцевої влади в питанні впорядкування земельних відносин. Якщо діалогу з землевласниками та землекористувачами приділяється належна увага, об'єктивно проведено грошову оцінку земель, то територіальні громади отримують визначені законом суми орендної плати за землю та земельного податку", – зазначила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області звертаються до громадян, котрі отримали податкові повідомлення – рішення про нараховану суму земельного податку – з проханням своєчасно, упродовж шістдесяти днів від дати отримання повідомлення, перерахувати вказану суму земельного податку до місцевого бюджету.

"Сплачений кожним мешканцем громади земельний податок – це кошти, що спрямовуються органами місцевого самоврядування на вирішення нагальних питань життєдіяльності сіл,селищ та міст. Тож, фінансова самостійність громад залежить від свідомої позиції кожного її мешканця", – підкреслила Світлана Савчук.

У Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: у зв'язку зі зміною з 1 липня 2018 року бюджетних рахунків варто обов'язково уточнити нові реквізити для перерахування податкових платежів.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів