Поділитись:

5 побутових речей, які здивують в Італії

Четвер, 26 липня 2018, 07:40
5 побутових речей, які здивують в Італії

Те, що в Італії божественно гарно, культурно, чисто, цивілізовано – і говорити не треба. Це треба бачити на власні очі, цьому треба вчитися, починаючи з власного унітазу. А можливо воно закладено у генах на рівні ДНК?

А ось те, що суб'єктивно відзначила я і що мене здивувало в північній Італії у побутовій сфері.

1. Італійці обожнюють песиків. Моє вперше – сидіти в кафе з милим песиком) Це було так незвично і прикольно. Ніколи не сиділа з песиком в кафе в Луцьку. Мабуть, нас би вигнали з чотирилапим. Але в Італії це звичайна практика і пси там якісь такі добрі, не агресивні. Водночас "сюрпризів" на тротуарах немає, всюди є пакети. Як і безпритульних тварин немає.

2. Італійці кепсько знають англійську. Зрештою, я це підозрювала по фільмам і тепер у мене з'явилося відчуття, що треба знати хоча б на побутовому рівні кілька європейських мов.

3. Пішоходи у 90% "дякують" водієві рукою за те, що він пропустив на переході. Мабуть, це пов'язанео з тим, що у багатьох є авто і вони бували і в ролі водія, і в ролі пішохода, і велосипедиста.

4. Молодь обожнює джанк-фуд. Маючи найкращу середньоземноморську кухню, пхати в себе бургер та пересолену картоплю-фрі – це злочин перед пармезаном, бализіком та оливковою олією!

5. Ми тільки говоримо про сортування сміття. Про те, як це накладно мати хоча б два пакети на малесеньких кухоньках. Але коли на висоті, що значно перевищує висоту Говерлу, я побачила 4 баки для різного виду сміття – розумію, на скільки ліниві ці відмазки.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів