Поділитись:

За півроку відкрили 39 справ щодо незаконного експорту деревини (інфографіка)

Вівторок, 24 липня 2018, 12:50

За результатами викриття схем незаконного переміщення лісоматеріалів протягом шести місяців поточного року порушили 39 справ на загальну суму 35 млн грн.

Про це заявив в.о. заступника Голови ДФС Віктор Кривіцький, – повідомляється на сайті ГУ ДФС у Волинській області.

З його слів, протягом минулого року порушено 163 справи про порушення митних правил на загальну суму 20 млн грн. Зокрема, застосовано стягнень (штрафів та конфіскацій) на 2,6 млн грн та винесено рішень про закриття на суму 9 млн грн.

"За минулий рік вивезено понад 1 млн тонн паливної деревини. До країн ЄС з початку поточного року вивезено майже 660 тис. тонн паливної деревини. При цьому близько 90 % експорту такого товару здійснюється державними підприємствами ­– лісовими господарствами", – повідомив Віктор Кривіцький.

Він зазначив, що реалізація за межі митної території України в митному режимі експорту суб'єктами підприємницької діяльності лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, допускається за наявності сертифіката про походження. Саме тому основним ризиком під час вивезення лісоматеріалів (кругляку) є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару до сертифікату про походження.

Віктор Кривіцький також зазначив, що для врегулювання цього питання ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини.

Така система дозволить запровадити обов'язкову для всіх постійних лісокористувачів Єдину державну систему електронного обліку деревини та замінить паперову систему сертифікації походження деревини електронною системою їх видачі.

Крім того, це спростить процедури обліку і контролю основних операцій із необробленою деревиною в процесі заготівлі, перевезення, обробки та продажу шляхом наскрізного електронного документообігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНА ЕКСПОРТУЄ ДО ЄС НЕЗАКОННУ ДЕРЕВИНУ ДЛЯ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ IKEA І H&M – ДОСЛІДНИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів