Поділитись:

На Волині затримали шістьох бурштинокопачів із Луцька та району

Середа, 30 березня 2016, 13:28

У лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицькогорайону затримали 6 чоловік, які здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Сьогодні, 30 березня близько 03:00 години до управління захисту економіки у Волинській області надійшла інформація про те, що у лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицького району група невідомих осіб здійснює незаконний видобуток бурштину-сирцю, – повідомили в секторі комунікацій ГУ НП у Волинській області.

Поліцейські оперативно прибули у лісовий масив та виявили 6 чоловік, які за допомогою мотопомпи здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю, шляхом його вимивання.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Маневицького відділу поліції. Під час проведення огляду місця події поліцейські виявили та вилучили транспортний засіб марки "Renault Trafic" білого кольору, на якому старателі прибули у лісовий масив для здійснення незаконного видобутку сонячного каміння, 1 мотопомпу марки "Kentavr", понад 100 метрів пожежних рукавів, підсаки, штикові лопати, 20-ти літрову каністру з бензином, гумові чоботи, плащі, інший спецодяг.

Окрім того, під час проведення слідчої дії у транспортному засобі працівники поліції виявили та вилучили грошові кошти на загальну суму 10 тисяч гривень та 17 камінців бурштину-сирцю.

Усе вилучене поліцейські доставили до Маневицького відділу поліції для подальшого зберігання.

Поліцейські з'ясували, що до незаконного видобутку бурштину причетні 21-річний, 20-річний, 31-річний, 46-річний жителі обласного центру, а також 19-річний та 20-річний жителі Луцького району.

Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.

Надрукувати
мітки:
коментарів