Поділитись:

Адвокат Ірина Олейник: "Нам вигідно, щоб клієнти мали високий рівень правової свідомості"

Середа, 25 липня 2018, 14:00

Просвітницька практика – must have для сучасних великих юридичних компаній. Чи актуально це для нашого регіону? Чи є на це попит? Керуючий партнер юридичної компанії "Аскольд" Ірина Олейник переконана, що так.

Рік тому Ірина заснувала просвітницький проект: Школу практичної юриспруденції "Аскольд". Школа практичної юриспруденції – це відео-консультації з актуальних для бізнесу питань, у яких Ірина у легкій та доступній формі розповідає, як діяти у конкретних ситуаціях. На сьогодні вже відзнято 23 таких консультації. Крім того, юридична компанія "Аскольд" провела 3 оффлайн семінари на податкову тематику

Наша розмова з Іриною Олейник про підсумки та плани на майбутнє, висновки та інсайти, що виникли під час реалізації сміливого задуму.

Ірино, що Вас наштовхнуло на думку про створення навчального проекту?

Ідея виникла з практики. Аналізуючи звернення клієнтів, ми з колегами зрозуміли: у 90 відсотках випадків людям потрібні чіткі відповіді, що робити у конкретній ситуації. Інакше кажучи, не потрібно довго говорити про норми закону, специфічними термінами, а просто і зрозуміло відповісти: як діяти тут і зараз. Я вважаю, що сьогодні найціннішим ресурсом є час, і наші консультації побудовані таким чином, щоб давати короткі, практичні і вичерпні відповіді на найпоширеніші запитання клієнтів.

– Річниця проекту зобов'язує до підбиття певних підсумків. Які висновки, які відчуття?

Я відчуваю певне невдоволення. Школа практичної юриспруденції – це проект, у який я вкладаю душу. Але все задумане реалізувати поки не вдалося через банальний брак часу. Разом з тим я відчуваю, що те, що ми робимо, потрібно. Кожна наша нова відеоконсультація отримує фідбек, люди запитують, діляться своїм досвідом у темі, про яку йшлося, дають запити щодо тем нових консультацій. Це стимулює рухатися далі, знаходити час і розвивати цей проект.

– Крім відеоконсультацій, Ви провели кілька семінарів "наживо". Ці семінари – це своєрідне продовження Школи у форматі оффлайн?

Ні, це паралельні форми роботи. Якщо відеоконсультації це, умовно кажучи, монолог, то семінари це живий діалог з аудиторією.

– Теми для семінарів також берете із практики?

Звичайно. Всі теми семінарів це структоровані та систематизовані знання, сформовані на основі роботи з різними запитами та ситуаціями. Пріоритетність тем ми визначаємо шляхом опитування у соцмережах.

– Який з цих проектів Ви плануєте розвивати насамперед?

Обидва, адже я бачу, що обидва вони потрібні і мають своїх слухачів. У Луцьку є аудиторія, готова отримувати якісні та структоровані знання. Тому ми будемо продовжувати знімати та публікувати нові відеоконсультації, організовувати нові семінари. Також є задум щодо кількох нових проектів. Зокрема у планах – провести кілька безкоштовних практикумів на податкову тематику стосовно порядку укладання та виконання договорів, про зовнішньо-економічну діяльність. Плануємо зробити опитування у соцмережах, щоб зрозуміти, які теми є найбільш актуальними для нашої аудиторії, а на початку осені, думаю, стартуємо з цим проектом. Також є задум одного, абсолютно нового для регіону проекту.

– Ірино, таке прагматичне питання: для чого це Вам? У Вас є успішна юридична компанія, великі корпоративні клієнти... Для чого Вам, так би мовити, відволікатися на навчальні проекти?

Мені подобається працювати на більш інтелектуальному творчому рівні. Коли технічні базові питання клієнт вирішує самостійно, я можу займатися тим, що мені подобається. Саме тому підвищення правової свідомості є моїм інтересом.

Подивитися відеоконсультації Школи практичної юриспруденції.

Дізнатися більше про юридичну компанію Аскольд.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО БІЗНЕС І ПРАВО

Надрукувати
мітки:
коментарів