Поділитись:

"Чорний кеш" далі "гулятиме" школами Луцька

Середа, 25 липня 2018, 18:32

Депутатська більшість не підтримала заборону незаконного збору та обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах.

З ініціативою заборонити збір готівки в школах та садочках міста виступила депутат Анна Мовяк 25 липня під час сесії Луцькради.

Зі слів депутатки, потреба прийняття рішення пов'язана з фактами порушення прав дітей на доступність та безоплатність освіти, зокрема примусовим збиранням в окремих дошкільних та загальноосвітніх закладах коштів на проведення різноманітних заходів, поліпшення матеріально-технічної бази, проведення ремонтів та нецільового використання батьківських внесків.

Проектом рішення пропонувалось керівникам закладів освіти усіх типів:

  • заборонити незаконний збір готівки;
  • залучати кошти громадських організацій, підприємств, комерційних структур та окремих громадян, що виступають з ініціативою надання благодійності, у порядку, передбаченому чинним законодавством;
  • рекомендувати благодійникам проводити здійснення будь-яких фінансових операцій на підтримку закладу виключно на безготівковій основі, з обов'язковим оформленням відповідних документів та інше.

Однак цієї ініціативи депутатська більшість на чолі з фракцією "УКРОП" не підтримала.

Надрукувати
мітки:
коментарів