Їсти кавуна, пити кавуна (рецепти)
Початок серпня – сезон солодких та смачних кавунів. Цю ягоду однозначно люблять і дорослі, і діти. Виявляється, із кавуна можна приготувати безліч цікавих та апетитних страв – від коктейлів до варення.
Тому, аби спробувати щось незвичне із звичайного кавуна, пропонуємо приготувати обрану страву вдома. До того ж це дуже легко.
Кавунове варення:
Протріть м'якуш великого кавуна через сито, зібравши сік в каструлю. Поставте її на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть пінку і процідіть через сито ще раз. Тепер настає відповідальний момент. Кавуновий сік потрібно продовжувати варити, поки його об'єм не зменшиться в п'ять разів. А найголовніше, продовжуйте його помішувати, щоб не допустити підгоряння. Як тільки рідина увариться до потрібного обсягу, можете провести тест: капніть кавунове варення на тарілку. По в'язкості він повинен нагадувати звичайне варення. Вийшло? Значить, страва готова!
Кавуновий лід:
Очистіть кавун від кісточок, поріжте на шматочки, зріжте скоринку та збийте. Потім перелийте вміст у форму для льоду та заморозьте. Готово!
Кавунове желе:
Розріжте кавун на великі шматки, очистіть від шкірки. М'якоть закласти в блендер і перетворити в пюре. Процідити кавун через сито. У результаті повинно вийти близько 3 склянок соку.
У невеликій мисці змішати желатин з 1 склянкою соку кавуна. Дати настоятися протягом 3 хвилин.
У маленькій каструлі на середньому вогні підігріти іншу частину кавунового соку, додавши до неї цукор (1/2 склянки). Тримати на вогні поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в цю суміш заздалегідь приготовлений желатин і лимонний сік. Зняти з вогню.
Розлити заготовлену суміш по формах, попередньо промазаних олією. Накрити і поставити в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл желе розрізати на кубики і розподілити на мисочки.
Кавуновий коктейль:
Інгредієнти:
- кавун середніх розмірів (3-4 кг);
- сто грамів морозива;
- склянка молока;
- столова ложка цукру.
Кавунову м'якоть нарізати на невеликі кубики. Три склянки кубиків з кавуна скласти в пакет або чашу і відправити в морозильну камеру. Замерзлий кавун покласти в блендер. Додати порцію морозива і молока. Можна також додати цукру. Збити коктейль з кавуна до отримання однорідної маси. Розлити по склянках.
Рецепти - із мережі Інтерент.
Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією
На луцькій автостанції будують новий торговий центр (фото)
Скільки потрібно грошей для комфортного життя у Луцьку (відео)
Квартира у Ковелі, будинок на Житомирщині та 1,5 млн зарплата: що в декларації заступника прокурора Волині (відео)
У нацпарку в Луцькому районі «чорні» лісоруби зрізали дуб-патріарх (фото)
Підкинуло і розвернуло: у Луцьку на перехресті зіткнулися легковики (відео)