Поділитись:

Їсти кавуна, пити кавуна (рецепти)

Автор: Андрій Лучик |
Вівторок, 31 липня 2018, 07:40

Початок серпня – сезон солодких та смачних кавунів. Цю ягоду однозначно люблять і дорослі, і діти. Виявляється, із кавуна можна приготувати безліч цікавих та апетитних страв – від коктейлів до варення.

Тому, аби спробувати щось незвичне із звичайного кавуна, пропонуємо приготувати обрану страву вдома. До того ж це дуже легко.

Кавунове варення:

Протріть м'якуш великого кавуна через сито, зібравши сік в каструлю. Поставте її на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть пінку і процідіть через сито ще раз. Тепер настає відповідальний момент. Кавуновий сік потрібно продовжувати варити, поки його об'єм не зменшиться в п'ять разів. А найголовніше, продовжуйте його помішувати, щоб не допустити підгоряння. Як тільки рідина увариться до потрібного обсягу, можете провести тест: капніть кавунове варення на тарілку. По в'язкості він повинен нагадувати звичайне варення. Вийшло? Значить, страва готова!

Кавуновий лід:

Очистіть кавун від кісточок, поріжте на шматочки, зріжте скоринку та збийте. Потім перелийте вміст у форму для льоду та заморозьте. Готово!

Кавунове желе:

Розріжте кавун на великі шматки, очистіть від шкірки. М'якоть закласти в блендер і перетворити в пюре. Процідити кавун через сито. У результаті повинно вийти близько 3 склянок соку.
У невеликій мисці змішати желатин з 1 склянкою соку кавуна. Дати настоятися протягом 3 хвилин.
У маленькій каструлі на середньому вогні підігріти іншу частину кавунового соку, додавши до неї цукор (1/2 склянки). Тримати на вогні поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в цю суміш заздалегідь приготовлений желатин і лимонний сік. Зняти з вогню.
Розлити заготовлену суміш по формах, попередньо промазаних олією. Накрити і поставити в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл желе розрізати на кубики і розподілити на мисочки.

Кавуновий коктейль:

Інгредієнти:

  • кавун середніх розмірів (3-4 кг);
  • сто грамів морозива;
  • склянка молока;
  • столова ложка цукру.

Кавунову м'якоть нарізати на невеликі кубики. Три склянки кубиків з кавуна скласти в пакет або чашу і відправити в морозильну камеру. Замерзлий кавун покласти в блендер. Додати порцію морозива і молока. Можна також додати цукру. Збити коктейль з кавуна до отримання однорідної маси. Розлити по склянках.

Рецепти - із мережі Інтерент.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів