Поділитись:

Дорогу Устилуг–Луцьк ремонтуватимуть уже цього року

Четвер, 31 березня 2016, 09:49
Дорогу Устилуг–Луцьк ремонтуватимуть уже цього року

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик пообіцяв, що зробить ремонт на дорозі Володимир-Волинський–Луцьк, але спершу – Устилуг–Володимир.

Про це він повідомив в ефірі телепередачі "Актуально" на Волинському телебаченні. Проте коли саме та за який кошт, не повідомив, – інформують Відомості.

Сьогодні, як відомо, основний акцент робиться на дорозі Львів–Горохів. Наразі роботи ведуть на дорозі біля сіл Вільхівка та Шклинь. Виконавцем робіт є переможець відкритих тендерних закупівель — ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс". Ремонт ведеться на двох ділянках дороги з восьми, протяжність яких становить 5,4 км та 9,9 км. На них уже проведено тендерні торги та укладені договори на виконання робіт.

Загальна протяжність траси становить 60,9 км, але, враховуючи різний ступінь пошкодження дороги, її розділено на 8 частин поточного ремонту. Відповідно, ще на шість ділянок відкриття тендерних пропозицій відбудеться 5 квітня 2016 року. Саме тоді розпочнуться ремонтні роботи від адміністративного кордону області до села Журавники Горохівського району. Загалом усі роботи щодо ремонту траси планують завершити до кінця вересня цього року.

Як відомо, 50% із суми перевиконання надходжень митних платежів відтепер спрямовуються на ремонт автомобільних шляхів. Чіткої вимоги, за словами голови облдержадміністрації, щодо ремонту тієї чи іншої дороги немає. А оскільки Горохів–Львів була в найбільш запущеному стані, то ресурси кинули на неї. Так, саме з цих коштів відбувається фінансування ремонту дороги Луцьк–Радехів–Львів. Зокрема, на цей момент на рахунку є вже 90 млн грн. За результатами І кварталу очікують 200 млн.

Що стосується сільських доріг, то тут Володимир Гунчик робить акцент на співфінансуванні з розрахунку 50 на 50, тобто рівні частини як з обласного бюджету, так і з бюджетів сільських громад. Приклади такої співпраці в області вже є.

Надрукувати
мітки:
коментарів