Поділитись:

Головному комунальнику Луцька "світить" кримінал

Середа, 01 серпня 2018, 17:35

Директора департаменту Луцької міської ради підозрюють у службовому підробленні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Слідчі обласного Управління СБУ в рамках проведення досудового розслідування щодо розтрати коштів під час ремонту дорожнього покриття вуличної мережі міста Луцька зібрали докази вчинення службового підроблення посадовцями одного з департаментів Луцької міської ради.

Установлено, що директор цього Департаменту, вступивши у змову з іншою службовою особою міськради, домовилися надати переваги одному із господарських товариств у виконанні ним поточного ремонту трьох вулиць у місті Луцьку: посадовці підписали господарські угоди, чим узаконили придбання товарів, робіт і послуг ТзОВ "Луцька ДПМК" ще до моменту проведення процедури закупівлі.

З дозволу та відому посадовців міської ради товариство упродовж червня-липня 2017 року виконало ремонтні роботи, які на той час вже були включені міськрадою до публічних закупівель, ще до оголошення результатів проведення торгів.

Після завершення робіт, аби легалізувати проведення із підприємством розрахунків за рахунок бюджетних коштів, наприкінці липня 2017 року, за результатами "проведення торгів", на підставі протоколів розгляду тендерних пропозицій переможцем визнали саме те господарське товариство, яке і проводило роботи.

Після цього посадовці склали, засвідчили та подали до органу Держказначейства для проведення розрахунків фіктивні документи щодо виконання будівельних робіт і їх прийняття, начебто після проведення процедури закупівель.

Наразі керівнику департаменту міськради повідомлено про підозру у службовому підробленні (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України).Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 4250 грн) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Директора господарського товариства, який проводив у такий спосіб будівельні роботи, Луцький міськрайонний суд засудив до штрафу з позбавленням права обіймати посади в органах влади, місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Вирішується питання повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу щодо спільника керівника департаменту Луцької міської ради.

Зазначимо, ремонт дорожнього покриття вуличної мережі міста Луцька знаходиться в компетенції Департаменту житлово-комунального господарства, директором якого є Юрій Крась.

Надрукувати
мітки:
коментарів