Поділитись:

Сексуальні домагання і побиття: що відбувається в дитячому притулку на Волині

Четвер, 02 серпня 2018, 17:22
Сексуальні домагання і побиття: що відбувається в дитячому притулку на Волині

На Волині в притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Про це в мережі Facebook написала омбудсмен Людмила Денісова.

Притулок знаходиться в м. Рожище Волинської області. Зараз там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років.

Під час моніторингового візиту у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Більше того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б'ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася – сказала, що вони все вигадують.

"Я вже переговорила із першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, працівники Нацполіції вже працюють на місці. З губернатором Волинської області Олександром Савченком обговорили, щоб знайшли місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій, аби вони не зазнали жодного тиску", – зазначила Денисова.

Також вона додала, що жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що там відбувається. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса також виїхав до притулку. Має під'їхати й прокуратура.

"Як з'ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після пропажі дітей", – зазначила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10:00
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024