Поділитись:

На працівників дитячого притулку в Рожищі завели кримінал

Четвер, 02 серпня 2018, 18:05
На працівників дитячого притулку в Рожищі завели кримінал

На Волині з'ясовують, чи застосовували працівники притулку для дітей у селищі Рожище насильство щодо неповнолітніх.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Сьогодні, 02 серпня, Маневицька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом застосування фізичного насильства до вихованців працівниками комунального закладу "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації", що в селищі Рожище, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, а також за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками цього закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України.

Прокурори та слідчі проводять першочергові слідчі дії, допитують осіб, які можуть бути причетні до можливого вчинення протиправних дій стосовно дітей, а також опитують вихованців притулку.

Прокуратурою області в липні поточного року встановлено, що ще 17 травня 2018 року КЗ "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації" самовільно покинув один із неповнолітніх, проте з відповідним повідомленням щодо безвісти зниклої дитини керівництво притулку до правоохоронних органів звернулось лише 11 липня 2018 року.

Таким чином, внаслідок бездіяльності посадових осіб комунального закладу будь-які заходи уповноваженими на те підрозділами органів Національної поліції щодо пошуку зниклого з притулку майже 2 місяці тому неповнолітнього не проводились.

З даного приводу прокуратурою області 16 липня 2018 року голові Волинської обласної державної адміністрації скеровано лист із проханням вжити заходи до усунення та недопущення аналогічних порушень у подальшому, а також вирішити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб КЗ "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації".

Нагадаємо: в притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
10:00
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024