Поділитись:

Директор дитячого притулку в Рожищі називає звинувачення у насильстві "абсурдом" (відео)

П'ятниця, 03 серпня 2018, 08:50

Директор притулку для дітей у Рожищі Волинської області Леонід Матвійчук заперечує факти насильства щодо своїх вихованців.

Із його слів, сліди крові, які знайшли на одежі в одного з вихованців притулку, не означають, що проти нього вчиняли насилля. Про це він заявив у коментарі телеканалу "Нова Волинь".

"Про сліди крові. Якщо ви в себе десь побачите речі в крові, то це не буде означати для вас зробити висновки, які не мають стосунку, або якась фантастика, яка не має стосунку до тої крові, яка з'явилася у вас. Це, мені здається, один із розряду надуманих речей для того, щоб підігріти цю ситуацію", – прокоментував директор притулку.

Також Леонід Матвійчук зауважив, що в інтернаті упродовж 20 років були різні діти, зокрема й ті, що мали судимість, "і з ними знаходили спільну мову".

"І якісь недоречності не є закономірністю і не можуть служити тому, що капля крові може давати підстави для розвитку якихось версій, які будуть абсурдними з точки зору нашого закладу", – сказав директор притулку.

Нагадаємо: учора, 2 серпня, представники регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової повідомили про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу обласної ради "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації" у м. Рожище.

У результаті ухвалено рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов'язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ситуація перебуває на особистому контролі голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024