Поділитись:

"Перший євросоюз проходив у замку Любарта", - художник Юрко Журавель

П'ятниця, 03 серпня 2018, 18:47

Художник Юрко Журавель сказав, що історії відомих українців варто подавати з цікавими фактами з їхнього життя, аби це було цікаво вивчати дітям.

"Іван Котляревський був бешкетником, а Роман Шухевич був хорошим спортсменом і музикою," - про це Юрко Журавель розповів 3 липня під час гутірок "Бандерштату".

Юрко Журавель продемонстрував малюнок і попросив відгадати, хто на ньому зображений. Він пояснив, що на малюнку – Іван Котляревський, який був ще тим бешкетнико в семінарії.

Потім він розповів історію про Романа Шухевича, який окрім того, що був хорошим спортсменом і першокласним фехтувалньиком, він ще й був чудовим музикою.

Ілья Мечников - українець за походженням. Юрко Журавель розповів історію про те, як Мечников працював у Франції. Тоді розлючений парижанин пропонував йому дуель і зброю на вибір для неї. Мечников взяв дві склянки (одна – з чистою водою, інша – заражена чумою), і запропонував парижанину на вибір воду.

"Всі звикли чути історію, що Леся Українка – хвороблива дівчина з багатостраждальної сім'ї. А насправді вона любила життя, любила чоловіків", - сказав Юрко Журавель продемонструвавши малюнок з Лесею.

"Перший з'їд євромонархів, перший євросоюз проходив у замку Любарта. Вітовт, Сигізмунд, Ягайло магістр Тевтонського ордену, представник папи Римського і Генрих ІІ, пресдтавники всіх європейських князівств були присутні на з'їді в Луцьку", - розповів ще одну історію, яку він проілюстрував в своєму малюнку, Юрко Журавель.

Надрукувати
мітки:
коментарів