Поділитись:

На Волині підуть з молотка 10 земельних ділянок

Четвер, 31 березня 2016, 13:48
На Волині підуть з молотка 10 земельних ділянок

На Волині заплановано провести вісім земельних аукціонів у квітні 2016 року, на які загалом виставлено 10 ділянок державної та комунальної власності.

Пропонуватиметься право оренди на 225,08 га державних земель сільськогосподарського призначення в Іваничівському, Ківерцівському, Любомльському, Турійському та Маневицькому районах області, – повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Загальна стартова ціна річного права користування – 484,1 тисячі гривень.

Окрім того, на торги також виноситься і право власності на 0,51 га із земель комунальної власності у містах Нововолинськ та Ковель. Стартуватимуть аукціони з 434,1 тис.грн, - саме така загальна початкова вартість цих наділів.

"Робота з підготовки земельних ділянок до продажів та організації торгів триває на Волині постійно, адже аукціони зарекомендували себе як прозорий механізм реалізації наділів, який мінімізує фактор особистісного втручання та корупційну складову. Окрім того, торги дозволяють відчутно підняти вартість землі", – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

У середньому під час конкурентних торгів вартість земельних ділянок на Волині зростає на 30% від стартової, отож у квітні бюджети області можуть отримати як мінімум 1 млн грн від реалізації прав оренди та власності на наділи.

Надрукувати
мітки:
коментарів