Поділитись:

Як приготувати шашлик: ТОП-5 рецептів маринаду

Понеділок, 06 серпня 2018, 07:40

Який може бути відпочинок на природі без соковитого ароматного шашлику? Отож, ніякий! Спека тримається, вода прогрілася, місця на турбазах заброньовані – сезон відпусток триває. Тож декілька рецептів нехитрого маринаду для смачнючого шашлику будуть не зайвими.

Маринад з кефіром

Інгредієнти:

  • кефір – 2 літри
  • цибуля
  • сіль
  • кінза
  • перець

Змішайте інгредієнти і маринуйте упродовж доби. Маринад з кефіром – це відмінний варіант для пікніка з дітьми.

Маринад з білим вином

Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 0,5 склянки
  • базилік
  • оливкова олія – 2 ст. ложки
  • сіль перець
  • червона цибуля – 2 шт.

Маринувати 3-5 годин.

Медовий маринад

Інгредієнти:

  • мед – 1 ст. ложка, підігріти на водяній бані
  • соєвий соус – 3 ст. ложки
  • кунжутна олія – 1 ч. ложка
  • імбир свіжий або сухий – 1 ч. ложка
  • насіння кумина – 1/2 ч. ложки
  • часник – 2 розтертих зубчики
  • червоний перець за смаком

Маринуйте м'ясо 5 - 8 годин.

Маринад з томатним соком

Інгредієнти:

  • цибуля
  • сіль, перець
  • томатний сік

М'ясо посолити, поперчити, додати цибулю, залити соком і відправ в холодильник під вантаж на 6-8 годин.

Пікантний маринад з червоним вином

Інгредієнти:

  • червоне сухе вино – 1 склянка
  • лимонний сік – 2 ст. ложки
  • суха гірчиця – 1/4 ч. ложки сухої гірчиці
  • цукор
  • цибулина, нарізана кільцями
  • гвоздика, лавровий лист і розмарин.

Довести маринад до кипіння і остудіть. Маринувати м'ясо 10 - 12 годин.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 МІСЦЬ НЕПОДАЛІК ЛУЦЬКА, ЩОБ ПОСМАЖИТИ ШАШЛИК

Надрукувати
мітки:
коментарів