Як приготувати шашлик: ТОП-5 рецептів маринаду
Який може бути відпочинок на природі без соковитого ароматного шашлику? Отож, ніякий! Спека тримається, вода прогрілася, місця на турбазах заброньовані – сезон відпусток триває. Тож декілька рецептів нехитрого маринаду для смачнючого шашлику будуть не зайвими.
Маринад з кефіром
Інгредієнти:
- кефір – 2 літри
- цибуля
- сіль
- кінза
- перець
Змішайте інгредієнти і маринуйте упродовж доби. Маринад з кефіром – це відмінний варіант для пікніка з дітьми.
Маринад з білим вином
Інгредієнти:
- біле сухе вино – 0,5 склянки
- базилік
- оливкова олія – 2 ст. ложки
- сіль перець
- червона цибуля – 2 шт.
Маринувати 3-5 годин.
Медовий маринад
Інгредієнти:
- мед – 1 ст. ложка, підігріти на водяній бані
- соєвий соус – 3 ст. ложки
- кунжутна олія – 1 ч. ложка
- імбир свіжий або сухий – 1 ч. ложка
- насіння кумина – 1/2 ч. ложки
- часник – 2 розтертих зубчики
- червоний перець за смаком
Маринуйте м'ясо 5 - 8 годин.
Маринад з томатним соком
Інгредієнти:
- цибуля
- сіль, перець
- томатний сік
М'ясо посолити, поперчити, додати цибулю, залити соком і відправ в холодильник під вантаж на 6-8 годин.
Пікантний маринад з червоним вином
Інгредієнти:
- червоне сухе вино – 1 склянка
- лимонний сік – 2 ст. ложки
- суха гірчиця – 1/4 ч. ложки сухої гірчиці
- цукор
- цибулина, нарізана кільцями
- гвоздика, лавровий лист і розмарин.
Довести маринад до кипіння і остудіть. Маринувати м'ясо 10 - 12 годин.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 МІСЦЬ НЕПОДАЛІК ЛУЦЬКА, ЩОБ ПОСМАЖИТИ ШАШЛИК
У Луцьку з'явилися дзеркальні паркани (фото)
У Луцьку люди самовільно встановили обмежувачі руху (фото)
5 фактів про Луцьк, які ви могли не знати
Для фанатів усього сирного: у центрі Луцька запрацював стріт-фуд заклад «CHEESY» (фото)
Помер король Великої Британії Чарльз III? Що кажуть офіційні джерела