Поділитись:

На Волині за рік бюджети отримали два мільярди гривень

Вівторок, 07 серпня 2018, 11:01

Понад 2 мільярди гривень податкових платежів отримали місцеві бюджети Волині у січні-липні 2018 року.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Проти аналогічного періоду минулого року територіальні громади Волині отримали в розпорядження на 438 мільйонів гривень більше.

"Ріст доходів місцевих бюджетів на 26 відсотків – логічний підсумок виконання завдань із мобілізації податкових надходжень, зважаючи на комплекс заходів, що втілювалися в напрямку детінізації економіки. Отож, кожен керівник місцевої влади може проаналізувати ситуацію щодо надходження так званих зарплатних податків та з'ясувати потенційні ресурси для збільшення дохідної бази. Не зайвим буде нагадати, що саме ПДФО із офіційної зарплати має найбільшу питому вагу в місцевих бюджетах", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів запевнила, що фахівці територіальних органів ДФС в межах компетенції активно працюють в складі спеціальних комісій при органах виконавчої влади на місцях та вживають весь передбачений законом комплекс заходів у напрямку легалізації доходів.

"Від позиції керівників місцевого самоврядування в питанні детінізації економіки теж залежить бюджетний успіх кожної громади. Виконання трьох основних умов – легальне працевлаштування, офіційно зареєстрована підприємницька діяльність та впорядкування земельних відносинах, незалежно від кількості мешканців дозволяє кожній громаді вирішувати питання соціально-економічного розвитку за рахунок сплачених податків", – наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ СПЛАТИЛИ МАЙЖЕ ЧОТИРИ МІЛЬЯРДИ ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів