Поділитись:

ТОП-10 шкідливих офісних звичок

Середа, 08 серпня 2018, 19:34
ТОП-10 шкідливих офісних звичок

Обідати за робочим столом і гризти ручки: про які ще шкідливі звички варто забути і як це зробити

Поради написали на сайті HeadHunter.

Експерти Міжнародного кадрового порталу проаналізували усі шкідливі звички офісних працівників і склали список із 10 найпоширеніших.

Відмовлятися від сніданку

Чашка кави і цигарка замість їжі може призвести до гастриту чи виразки шлунка. Зранку важливо снідати, щоб запустити метаболізм, підняти рівень енергії і не почуватися млявим.

Обідати на робочому місці

Мозок обов'язково вимагає відпочинку і перезапуску. Дослідження показують, що така багатозадачність шкодить ефективній роботі, тож навряд чи обід під час робочого процесу – це хороша ідея. До того ж, це негігієнічно, а запах їжі може заважати іншим.

Сутулитися

Крім того, що неправильна постава призводить до болю в спині і плечах, сколіозу і інших проблем з хребтом, сутулість також призводить до погіршення настрою.

Підпирати рукою підборіддя

Така звичка дуже шкідлива для шкіри обличчя, адже за день ви торкаєтеся різних поверхонь, і вони не завжди чисті.

Терти очі

Це погано з точки зору гігієни, до того ж великий ризик травмувати шкіру повік. Якщо очі втомилися від комп'ютера, краще зробити прості вправи для відпочинку, посидіти 10-20 секунд із закритими очима або піти вмитися прохолодною водою.

Гризти кінчик олівця або ручки

Канцтовари, які спочатку полежали на столі, потім падали на підлогу, та й взагалі служать вам вірою і правдою не один тиждень, краще не облизувати і не гризти. Так передаються небажані мікроби.

Сидіти зі схрещеними ногами, ногою на нозі або підгинаючи одну

Така поза здається комфортною, але через неї може виникати дискомфорт у спині. Ідеальна поза для сидіння – з рівною спиною, а ноги при цьому рівно стоять на підлозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО РОБИТЬ СМАРТФОН ІЗ МОЗКОМ ЛЮДИНИ І ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАЛЕЖНОСТІ

Надрукувати
мітки:
коментарів