Поділитись:

У Волинському онкодиспансері буде новий керівник

Четвер, 31 березня 2016, 17:24
У Волинському онкодиспансері буде новий керівник

Головного лікаря головний лікаря Волинського обласного онкологічного диспансеру Ореста Андрусенка мають намір звільнити з посади. Натомість його функції тим часом виконуватиме його заступник із медичної роботи Людмила Бубенова.

Під час засідання постійної комісії Волиньради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства сьогодні, 31 березня розглянули питання щодо продовження контрактів керівникам ряду комунальних медичних закладів, – повідомили у прес-службі політсили "Укроп".

Начальник управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк висловив підтримку головному лікарю онкодиспансеру Оресту Андрусенку і запропонував його контракт продовжити. Однак, як пояснив голова тимчасової контрольної комісії з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій облради, укропівець Вячеслав Рубльов, "щодо роботи Андрусенка виникло чимало запитань".

"До мене і до моїх колег часто звертаються громадяни, які розповідають неприємні факти щодо того, як відбувається лікування в онкодиспансері, розподіл та використання гуманітарної допомоги. Чи за попередніх депутатських каденцій не було скарг від громади по цих питаннях? Звичайно ж були. Тільки, хто раніше враховував ці думки? Ніхто", – прокоментував Рубльов.

Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоровя, материнства та дитинства, укропівець Олександр Зінчук зауважив, що чимало онкохворих звертаються за допомогою в обласну лікарню. Однак, приміром, на хіміотерапію в цей заклад з державних коштів не виділяється ні копійки.

У своєму виступі головний лікар онкодиспансеру Орест Андрусенко зауважив, що на участь у конкурсі на керівну посаду не братиме.

"Своє я вже відпрацював. Подивіться, в якому стані прийняв онкодиспансер і в якому він тепер. Зроблені операційна, поліклініка, працює комп'ютерний томограф, лінійний прискорювач. Я тоді отримав інфаркт, але треба було вибити той апарат", – резюмував Андрусенко.

Комісія проголосувала рекомендувати припинити дію контракту з головним лікарем онкодиспансеру, а виконання обов'язків тимчасово покласти на заступника головного лікаря з медичної роботи Людмилу Бубенову.

Окрім того, Орест Андрусенко поцікавився, чому саме цю людину призначають виконувачем обов'язків, адже, мовляв, в резерві на посаду головного лікаря стоїть Юрій Малімон (наразі він є завідувачем мамологічним відділенням онкодиспансеру – прим.).

Надрукувати
мітки:
коментарів