Поділитись:

В "Устилузі" в українця через фіктивне доручення забрали Peugeot

Четвер, 09 серпня 2018, 09:13

У пункті пропуску "Устилуг" житель Житомира, в'їжджаючи в Україну автомобілем "PEUGEOT 206" польської реєстрації, подав на нього необхідні для митного оформлення документи.

Серед інших – нотаріально посвідчене доручення на право користування від нотаріуса Канцелярії нотаріальної міста Вроцлав. Офіційна відповідь на запит волинських митників з польського боку засвідчила: такого нотаріального доручення не підписували і не посвідчували, а підпис, розміщений на відтиску іменної печатки нотаріуса, йому не належить. Про це повідомила прес-служба Волинської митниці ДФС.

Відтак, "PEUGEOT 206" як предмет правопорушення (вартістю за курсом НБУ понад 153 тисячі гривень), вилучений на склад митниці.

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України громадянина за скоєне очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобіля та його конфіскація. Справа передана до суду.

Загалом за 7 місяців 2018 року митники вилучили у громадян 28 автомобілів загальною вартістю понад 3 млн грн. Проте громадяни України продовжують користуватись послугами сумнівних посередників. У результаті – втрачають своє майно і будуть змушені платити штрафи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ У ВОДІЙКИ ЗАБРАЛИ АВТО ЧЕРЕЗ КОНТРАБАНДНІ СИГАРЕТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів